Güç Takımı, Gücümüzün Takımı

Güç Takımı
Yazarlar

Ali Rıza Aksoy İnsan Kaynakları Lideri

İnsan Kaynakları olarak görev sorumluluğumuzun sadece mevcut çalışma arkadaşlarımıza yönelik olmadığını biliyoruz. Kaynağımızı güçlendirmek de bizim sorumluluğumuz.

Şirket olarak belirlediğimiz vizyonumuza bizleri taşıyacak olan en önemli kaynağımızın insan olduğunun bilinciyle aldığımız aksiyonlardan biri, belki de en önemlisi hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Ülkemiz, hepinizin bildiği üzere oldukça genç bir nüfusa sahip. Her yıl binlerce gencimiz üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun oluyor. Kariyer planlamalarını henüz öğrenciyken yapan bilinçli bir kitleden bahsediyoruz. İşte bizler de Ford Otosan İnsan Kaynakları olarak bu bilinçli kitle ile gelecek kurgumuzu ortaklaşa planlamak için üç senedir Güç Takımı etkinliğimizde buluşuyoruz.

Nedir bu Güç Takımı?

Güç Takımı, en basit anlatımıyla üniversite öğrencilerine yönelik 2 günlük bir kariyer etkinliğidir. Şubat-Mart arasındaki başvuru döneminde etkinliğe katılmak için başvuran öğrenciler arasından sözlü ve videolu üç aşamalı bir değerlendirmenin ardından seçilen 25 mühendislik öğrencisi arkadaşımızı Gölcük lokasyonumuzda ağırlayarak hem onları tanır hem de kendimizi tanıtırız.

Bu yıl 16 Şubat’ta başlayan başvuru sürecimiz 17 Mart’a kadar sürdü. Değerlendirme aşamalarımızın ilkinde öğrencilerimizden okul, bölüm, sınıf ve not ortalamaları gibi genel bilgiler topladık. İkinci aşamada ise ikisi video sorusu olmak üzere İngilizce cevaplanan 5 soru sorduk.

  1. What does Ford Otosan mean to you? Please answer the following questions in English.
  2. What are your qualifications that will contribute to the Power Team'19?
  3. If you have the opportunity, which competencies do you want to change or develop? Have you taken any action for this?
  4. Tell us about your best success story. (video)
  5. Tell us a problem or a situation that was a big challenge for you. How did you solve it? (video)

Bu aşamanın ardından da olumlu olarak değerlendirilen adaylar ile online görüntülü görüşmeler gerçekleştirdik ve böylece katılımcılarımız netleşti.

Etkinlik boyunca temel amacımızın birbirimizi karşılıklı tanımak olduğunu yukarıda da belirtmiştik. Peki, bunun için neler mi yapıyoruz?

  • Genç mühendislerimizle Tea&Talk etkinliği yaptık, neredeyse her departmandan mühendisler kendilerini ve departmanlarını tanıttı. Deneyimlerini paylaşıp öğrencilerin sorularını yanıtladı.
  • Benzer şekilde yönetici & müdür paneli gerçekleştirdik. Üretim, Malzeme Planlama&Lojistik, İK, Ürün Geliştirme ve IT’den katılımcılar departmanlarını tanıttılar, kendi tecrübeleri doğrultusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundular.
  • İlk gün akşam yemeğinde üst düzey yöneticilerimiz öğrencilere eşlik etti (Müjdat Tiryaki, Gültekin Hanlıoğlu, Gül Ertuğ, Hayriye Karadeniz).
  • Bununla birlikte, Ford Otosan’ın inovatif duruşunu ve teknolojiye verdiği önemi, Akıllı Teknolojiler ve İnovasyon Müdürü Güner Demirural’ın sunuşu ile vurguladık.
  • Ford Otosan’daki global fırsatları ise yurtdışı görevinden yeni dönmüş olan Emine Coşkun paylaştı.
  • Etkinlik kapsamında, öğrencileri tanımaya yönelik oturumlar da gerçekleştirdik. Ekipler halinde gerçekleştirdikleri basit makineler ve vaka çalışması ile öğrencilerin ekip çalışması, analiz, iş yönetimi gibi yetkinliklerini gözlemleme şansımız oldu.

İki gün süren etkinliğimizin dolu dolu ve iki taraf için de oldukça verimli geçtiğini söylemek isterim. Özellikle fabrika turu, öğrenciler için çok etkileyici bir deneyim. Ford Otosan kültürünü yakından tanıyan öğrenciler, kariyer planlarında daha bilinçli tercihler yapma şansı yakalarken bizler de etkinliğimize katılan öğrencileri işe alım süreçlerimize dahil ederek Güç Takımı’mızı kuvvetlendiriyor, geleceğimizi gençlerimizle kurguluyoruz.

En başta da söylediğim gibi insan bizim en önemli kaynağımız ve bu doğrultuda şirket kültürümüze de yerleşen en değerli aksiyonumuzun insana yatırım yapmak olduğunu söylemekten gurur duyuyorum.