Tamamen Elektrikli Yeni Ford Explorer ile Macera Yeniden Keşfediliyor

Explorer

Alman mühendisliğini çarpıcı Amerikan tarzıyla birleştiren tamamen elektrikli otomobilimiz yeni Explorer'ın lansmanını gerçekleştirmenin heyecanını sizlerle paylaşıyoruz. Ford'un yenilikçi elektrikli otomobil modellerinin öncüsü olan Explorer, segmentindeki kuralları baştan yazarken Avrupa’da Ford markasının yeniden keşfedilmesinin yolunu açıyor. 

Yeni Explorer'ın yeteneklerini sergilemek için ise, “Lexie Limitless” olarak da bilinen ve dünyanın her ülkesini ziyaret eden tarihteki en genç macera tutkunu Lexie Alford ile bir araya geliyoruz. Bu iş birliğinde, 1920’li yıllarda Ford sponsorluğunda Model T ile dünya turu yaparak rekor kıran efsanevi kadın kâşif Aloha Wanderwell'den ilham alarak tamamen elektrikli Explorer ile bu yolculuğu yeniden gerçekleştiriyoruz.

Ford Explorer ile Macera Başlıyor

Almanya'da tasarlanıp üretilen tamamen elektrikli yeni Explorer, benzersiz bir dijital deneyim sunarak sürücünün ve yolcuların hareket halindeyken bağlantıda kalmalarına ve konforlu bir yolculuk yapmalarına yardımcı oluyor. Yol deneyimini zenginleştiren özellikleri arasında geniş ve hareketli dokunmatik ekran SYNC Move, iç mekâna göre özel uyarlanmış sesli ve bağlantılı bilgi-eğlence sistemi, kablosuz uygulama entegrasyonu ve gelişmiş sürücü yardım teknolojisi bulunuyor. 

Macera severler için tasarlanan Explorer geniş bir akıllı saklama alanına ve özel bir bölmeye sahip. Ayrıca 17 litrelik orta konsolu, 470 litrelik bagaj hacmi ve beş koltuğuyla Ford'un en yeni elektrikli otomobili, şehir içi ve şehir dışı yolculuklar için ideal bir sürüş sunuyor.

Aerodinamik dış tasarımı, geleneksel ızgara yerine kullanılan “kalkan” şeklindeki cesur ızgara, yeni elektrikli otomobil hamlesinde Ford'un ikonik Amerikan SUV'sinin ruhunu ve iddialı stilini ortaya koyuyor.

Otomobilin fütüristik dış tasarımı, premium materyalleri ve heykel gibi yontulmuş sportif koltukları, konsept otomobillere özgü devrim niteliğindeki sofistike ses sistemi gibi özellikleri modern iç tasarımla bütünlük sağlıyor. Tüm bunlar, yalnızca 25 dakikada 1 yüzde 10'dan yüzde 80'e hızlı şarj olma ve gelecek yıl Avrupa çapında 500 bin şarj noktasına erişim olanağıyla bir arada sunuluyor.

Performans tutkunları için en önemli özelliklerden biri de işte bu yolda veya evde hızlı ve kolay şarj edilebilme özelliği. Explorer, yoldaki en uygun şarj noktalarını bulmaya yardımcı oluyor. Evde şarj ile daha düşük maliyetli elektrik kullanımı ile tam dolu bir pil ve önceden ısıtılmış kabin özelliği sunuyor.

Explorer ve Explorer Premium olarak iki özel versiyona sahip olan tamamen elektrikli yeni Explorer, Avrupa pazarlarında bu yıl sonu itibariyle sipariş edilebilecek. Türkiye’de ise önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşacak.

Tamamen Elektrikli Yeni Explorer, İddialı Bir Dünya Turuna Çıkıyor

Yeni Explorer, yeteneklerini “Lexie Limitless” ile dünya çapında sürecek bir macerada gösterecek. Aloha Wanderwall’den esinlenilen bu iş birliğinde Lexie, 1920’lerde yapılan yolculuğu yeniden gerçekleştirecek.

Aloha Wanderwell 1922 ve 1927 yılları arasında 43 ülkeyi kapsayan yolculuğuyla dünyayı otomobil ile dolaşan ilk kadın olarak ezberleri bozmuştu. Wanderwell, Ford Motor Company'nin sponsorluğunda Ford Model T ile gerçekleştirdiği bu yolculuğu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeye hak kazanmıştı.

Birçok kişi tarafından “Lexie Limitless” olarak bilinen influencer Lexie Alford ile güçlerimizi birleştirerek, Wanderwell'in mirasını bu kez tamamen elektrikli yeni Explorer ile dünya çapında iddialı bir yolculukla devam ettiriyoruz.

Ford, tıpkı 1920'lerde Wanderwell'i desteklediğimiz gibi, Lexie Alford ile de sürdürülebilir seyahat tutkusunu desteklemek ve aynı zamanda elektrikli bir otomobille gerçekten neyin mümkün olduğunu sergilemek için iş birliği yapıyoruz.

Lexie'nin maceralarını yılın son aylarından itibaren şu adresten takip edebilirsiniz: https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ ve https://www.youtube.com/fordnewseurope