Ford Sürüş Akademisi 5. Kez Gerçekleşti: Şampiyon Pilotlar Gençleri Güvenli Sürüş Konusunda Bilinçlendirdi

DSFL2

Genç sürücüleri güvenli sürüş konusunda bilinçlendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana yürüttüğümüz global sosyal sorumluluk projesi “Ford Sürüş Akademisi”ni (Driving Skills For Life) bu yıl Türkiye’de 5’inci kez gerçekleştirdik.

Gençleri yollara hazırlamak açısından son derece önem verdiğimiz bu kurumsal sosyal sorumluluk projesi bu yıl 27-28 Aralık tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre merkezi otopark alanında, Ford Otosan’dan çalışma arkadaşlarımızın da katılımıyla gerçekleşti. Motorsporlarında sayısız Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarına imza atan Castrol Ford Team Türkiye’nin Takım Direktörü Serdar Bostancı ve takımın koçu Murat Bostancı’nın yönetiminde gerçekleşen Ford Sürüş Akademisi’nde deneyimli pilotlar ve uzman isimler sürüş tecrübelerini ve bilgilerini genç sürücülerle paylaştı. 4 aşamadan oluşan programda genç sürücüler, sürüş güvenliği konusunda bilinçlendi ve sürüş kabiliyetlerini geliştirdi.

Genç sürücüler; direksiyon başında telefonla konuşma, SMS atma veya fotoğraf çekme gibi dikkat dağıtıcı davranışların, alkollü araç kullanımının potansiyel tehlikelerini simülasyon gözlükleri ile deneyimleyerek öğrendi.

Ayrıca genç sürücülerin trafikte daha güvenli seyahat etmesi amacıyla direksiyon hakimiyeti, hız ve mesafe yönetimi gibi güvenli sürüş tekniklerini hem teorik hem de uygulamalı olarak aktardık.

Eğitim sonrası katılım gösteren öğrencilere “Ford Sürüş Akademisi” sertifikalarını dağıttık.