MicronAir® ile Virüs, Toz ve Polenleri Dışarıda Bırakın!

Ford Filtre

COVID-19 pandemisi ile hijyen ve temizlik kriterlerimizin yanı sıra güvenlik ve sağlık odaklı beklentilerimiz de değişti. Uzmanların havalandırma sistemleri ile ilgili uyarıları, “asla klimasız yapamam” diyenlerin bile alışkanlıklarını değiştirdi.

Toplumsal fayda yaratan Ford projelerinin bir yenisi de “yeni normal”deki araç klima teknolojisinde çığır açar nitelikte! Üstelik bu teknoloji yeni ürün gamında mevcut olacak!

Ford Freudenberg Filtrasyon uzmanları tarafından geliştirilen Ford MicronAir Protect kabin hava filtresi, önemli sağlık sorunlarına neden olabilecek çeşitli virüs ve mikropların yanı sıra alerjik polen ve tozların da araç içerisine girmesini engelliyor. Yeni kabin hava filtresi, karbon ve limonda bulunan sitrik asit içeren bir formülle geliştirilen özel bir aktif tabaka kullanıyor. Sistem; istenmeyen bakteriler, virüs, maya ve mantarlara karşı koruma sağlarken, antiviral özelliğiyle de araç içindeki tüm yolcuların sağlığını ön plana alıyor.

Ford ürün yelpazesine giren bu yeni kabin hava filtresi, Domuz Gribi (H1N1) ve Koronavirüs (COVID-19) gibi virüslere karşı da koruma sağlıyor ve virüslerin araç içine girmesini engelliyor. MicronAir Protect kabin hava filtresi sahip olduğu özel aktif katman sayesinde, temas eden virüslerin etkisizleştirilmesinde yüzde 99,9 oranda etkili oluyor. Bu virüslerin içerisinde Domuz Gribi (H1N1) ve HCov-229E de yer alırken, filtrenin mevcut şartlar sebebiyle henüz denenemese de Covid-19’a neden olan SARS-CoV-2'ye karşı da aynı oranda (%99,9) etkin olması öngörülüyor. Koronavirüs türü; hapşırma, öksürme veya nefes yoluyla üretilen damlacıklarla yayılıyor. Yüzeylerde saatlerce hatta günlerce bulaşıcı olarak kalabiliyor. Rüzgâr, sıcaklık değişiklikleri ve nem gibi faktörler bu parçacıkların tekrar havaya karışmasına neden olabilirken, filtre virüslerin araç içerisine girmesini engelliyor.

MicronAir Protect filtre sistemi nasıl çalışıyor?

Ford MicronAir Protect kabin hava filtresi, insan saçının binde biri kalınlığından daha küçük olan 0,05 mikron kalındığındaki partikülleri filtre edebiliyor. Filtre, aracın havalandırma sistemine takıldığında içeri giren virüs, toz, polen gibi zararlı parçacıkların yoğunluğunu seyreltiyor. Virüs içeren su damlacıklarını olabildiğince hızlı yok ederek kontaminasyon (bulaşma) ve enfeksiyon olasılığını en aza indiren sistem, araç içindeki sürücü ve yolcuların sağlığını koruyor. Yeni filtre, çeşitli partiküller ve asit gazları gibi insan sağlığına zararlı maddelere karşı ek koruma sağlamak üzere tasarlanmış aktif bir karbon elemente sahip bulunuyor. Filtre; virüs, partikül, toz ve polenleri hapsedebilen çok katmanlı mikrofiber bir bariyeri barındırıyor.