Fikirlerin Yarıştığı Ford Otosan Demo Day

Demo Day 2019
gül ertuğ

Gül Ertuğ Mali İşler Lideri

Ford Otosan olarak, 2016 yılından beri yer aldığımız Koç İnovasyon Programı kapsamında kurum içi girişimcilik çevrimleri düzenlediğimiz kadar, sürdürülebilir açık inovasyon faaliyetlerini de çok değerli bir kaynak olarak görüyoruz. Vizyonumuzu destekleyen inovasyon stratejimizde önemli destekçilerimizden biri Türkiye ekosisteminde yer alan genç girişimcilerdir.

6 Aralık 2019 Cuma günü Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde İTÜ Arı Teknokent’in erken aşama kuluçka merkezi olan İTÜ Çekirdek iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz ve girişimcilik ekosistemi ile köprü kurduğumuz Ford Otosan Demo Day ’19 açık inovasyon faaliyetimizin detaylarından sizlere bahsetmek istiyorum.

İş birliği kapsamında İTÜ Çekirdek, otomotiv dikeyinde yer alan 30 girişimini bizlere sundu ve ardından iç birimlerimizin yaptığı değerlendirmeler ile önceliklendirdiğimiz 13 girişimi Ford Otosan Demo Day ‘19’a davet ettik.

Etkinliğe katılan girişimlerin odak alanları ise şu şekildeydi;

  • Bağlı Araç Teknolojisi
  • Elektrifikasyon
  • Akıllı Hareketlilik
  • Görüntü İşleme Teknolojileri
  • Malzeme Geliştirme Teknolojisi

Etkinliğin sunum oturumunda, girişimler, projelerini ve değer önerilerini Ford Otosan çalışma arkadaşlarımıza ve Koç İnovasyon Programı paydaşlarımıza anlatma fırsatı buldu. Sunumların yanı sıra Ford Otosan çalışanları gün boyunca girişimleri, fuaye alanındaki stantlarında ziyaret ederek kendilerini daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Bu etkileşimlerin birçok potansiyel iş birliği oluşturacağını temenni ediyorum.

Otomotiv dikeyinde değer yaratan bu girişimleri; GMY, direktör ve müdür seviyesinde 7 üyenin yanı sıra ve bir bağımsız VC’den oluşan 8 kişilik jüri değerlendirdi.

Hatırlarsanız daha önce 2017 yılında “Make It Driveable” adlı etkinlikte de buna benzer bir faaliyet gerçekleştirmiş, ilk 3’e giren girişimlerin Ford’un globalde düzenlediği Paris Hackathon’una gitmelerine vesile olmuştuk. Konumuz Demo Day’de ise 13 girişimin sunumlarını dinledikten sonra jürinin puanlaması ile günün kazanan girişimini belirledik.

Geliştirdikleri termal malzeme teknolojisini sunan İltema, gerek araç içi ısıtma gerekse de çatı gibi yüzeylerin yalıtımı konusunda ileri teknolojik çözüm önerilerini otomotiv dışında farklı sektörlerde de hayata geçirmiştir.

Buradan kazanan girişim İltema’yı bir kez daha tebrik ederken, Demo Day’de sunumlarıyla ufkumuzu genişleten tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ederim.

Yaratıcı fikirlerinizi mutlaka bu tür platformlara taşımanızı tavsiye ederim, çünkü Ford Otosan’da fikirleriniz gerçekten sahipleniliyor ve ileri taşınıyor. Bir dahaki Demo Day’de görüşmek üzere!