Başrolünde Ford Var!

Başrolünde Ford Var!

Hafta sonuna girmeden önce sizlere nostaljik bir film seçkisi sunmak istedik ve efsanevi Ford modellerini izleyebileceğiniz bu önerileri bir araya getirdik. Sizin de başrolünde Ford olan film önerileriniz varsa mutlaka yorumlara bekliyoruz!

Mad Max (Çılgın Max), 1979

Aksiyon, heyecan ve bilimkurgu… Başrolde Max Rockatansky’yi canlandıran Mel Gibson mı, yoksa kullandığı 1973 model Ford Falcon XB GT mi var? Karar sizin!

Bullitt (Gangstrerin Kaderi), 1968

O öyle bir Mustang ki motorunun sesiyle Oscar’a aday oldu! Ham sesle çekilmiş takip sahnesine üzerinden geçen 50 yılda neredeyse rakip olabilecek bir sahne yok diyebiliriz…

Thelma&Louise, 1991

Susan Sarandon, Geena Davis ve bu filmle tanıştığımız Brad Pitt… Ama Thelma&Louise denince sizin de aklınıza ilk 1966 model yeşil Ford Thunderbird gelmiyor mu?

Jurassic Park, 1993

Dinozorları takip etmek için kullanılacak en sağlam araç elbette bir Ford Explorer! Steven Spielberg’ün bu muhteşem kurgusundaki tek sağlam gerçek de o…

Çiçek Abbas, (1982)

Büyük bir aşk hikayesi… Başrolünde kıpkırmızı bir Ford Transit!

Rebel Without a Cause (Asi Gençlik), 1955

Bu filmde iki efsane var… Biri çok genç yaşta hayatını kaybeden James Dean ve diğeri tabii ki 1949 model Ford Mercury Coupe…

Diamonds Are Forever (Ölümsüz Elmaslar), 1971

En iyi James Bond kimdi diye tartışabiliriz; ancak Sean Connery’nin bu filmde kullandığı 1971 model Mustang Mach 1, tartışmasız en iyi James Bond arabalarından biri!

Grease, 1978

Müthiş bir müzikal, müthiş oyunculuklar… Ve tabii ki John Travolta ile anılan 1948 model Ford Deluxe. Filmde çok fazla yeri olmasa da adına yazılmış şarkısı olması yetmez mi? İşte karşınızda Grease Lightning!