2019’un En Hızlısı: Castrol Ford Team Türkiye

2019 Ford Otosan Kocaeli Rallisi

18 yıldır sponsorluğumuzda gerçekleşen ve bu yıl 37’ncisi yapılan Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye takımımız kıyasıya bir mücadelenin ardından “markalar”, “pilotlar”, “2 çeker” ve “gençler” kategorilerinde yarışı ilk sırada tamamlayarak Türkiye Ralli Şampiyonası 2019 sezonu “pilotlar” ve “markalar” şampiyonluğunu matematiksel olarak garantiledi!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2019 sezonunun 6. yarışı olan ve aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Zafer Vatansever Ralli Kupası’na da puan veren 9 özel etaba sahip 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 12-13 Ekim tarihlerinde 62 ekibin katılımıyla zorlu toprak etaplarda gerçekleşti.

Şampiyonlarımız Murat Bostancı-Onur Vatansever

“Uluslararası Yılın Motoru” ödüllü EcoBoost motora sahip 4 çeker Fiesta R5 ile genel klasmanda mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye pilotumuz Murat Bostancı ve deneyimli co-pilotumuz Onur Vatansever Türkiye Ralli Şampiyonası “Pilotlar Şampiyonluğu”nu sezonun son yarışı Bursa Rallisi öncesinde matematiksel olarak garantilediler.

2 çeker ve gençler şampiyonasında büyük avantaj Castrol Ford Team Türkiye takımımızın “2 çeker” kategorisinde Fiesta R2T aracı sezon başından bu yana her yarışta güçlü rakiplerine karşı imkansızı başaran pilotları Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi de 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni birinci olarak tamamladılar ve sezonu 2 çeker kategorisinde şampiyon olarak bitirme yolunda en önemli virajı geçtiler.

Geçtiğimiz iki yılın Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonu, Castrol Ford Team Türkiye çatısında yetişen genç pilotumuz And Sunman da 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni kendi kategorisinde ilk sırada tamamlayarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti.

Bostancı: “Hedeflerimizin tamamına ulaştık”

37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde hedeflerinin tamamına ulaştıklarını ifade eden Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, “Castrol Ford Team Türkiye olarak, bizim için oldukça zorlu bir sezonu geride bırakmak üzereyiz. Toplam 10 ekiple katıldığımız sezonun 6. yarışı olan 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde hedefimiz ‘pilotlar’, ‘co-pilotlar’, ‘markalar’, ‘2 çeker’ ve ‘gençler’ kategorilerinde yarışı birinci sırada tamamlamaktı ve bu hedeflerimizin tamamına ulaştık. Şampiyon pilotumuz Murat Bostancı kariyerinin 100. yarışını 1. sırada tamamlayarak ‘Türkiye Pilotlar Şampiyonluğu’ yolunda en önemli virajı başarı ile geçti. Şimdi, Kasım ayında yapılacak Yeşil Bursa Rallisi ile 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı ‘markalar’, ‘pilotlar’, ‘co-pliotlar’, ‘2 çeker’ ve ‘gençler’ kategorilerinde kupalarımızı alarak tamamlamayı hedefliyoruz,” sözleriyle yarışı ve sezonu değerlendirdi.