Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ne Saatler Kaldı!

CFTT

Türkiye Ralli Şampiyonası 2019 sezonunun 6. yarışı, 9 özel etaba sahip 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek!

12 Ekim Cumartesi günü saat 11.30’da 41 Burda AVM’deki açılış seremonisiyle başlayacak 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye takımımızın da aralarında olduğu tüm ekipler ilk gün Ford Otosan (18.22 km), Transit (16.50 km), Courier (8.28 km) ve Custom (6.63 km) özel etaplarında kıyasıya mücadele edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça zorlu ve heyecanlı mücadelelere sahne olması beklenen ve 18 yıldır isim sponsoru olduğumuz Ford Otosan 37. Kocaeli Rallisi’nde, Ford Motorsport Türkiye pilotlarımız 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2, R1 ve ST araçlar ile yarışacaklar.

Bostancı: “Hedefimiz pilotlar ve markalarda Türkiye şampiyonluğu”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, yarış öncesinde hedeflerimizi, “Toplam 11 ekiple katılacağımız sezonun 6. yarışı olan 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde hedefimiz pilotlar markalar, 2 çeker ve gençler kategorilerinde yarışı birinci sırada tamamlamak. Zorlu mücadelelere sahne olacak Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde kazanacağımız tüm puanlar yarıştığımız tüm kategorilerde şampiyonluğa ulaşma yolunda çok büyük önem taşıyor. Tüm motor sporları meraklılarını bu zorlu mücadeleye bekliyor, katılımcı ekiplere başarılar diliyorum,” sözleriyle değerlendirdi.

Yarışlar, Araçlar, Pilotlar, Hedefler

Castrol Ford Team Türkiye takımımız adına genel klasmanda mücadele eden şampiyon pilotumuz Murat Bostancı, co-pilot’u Onur Vatansever ile her koşulda üstün performans sunan 4 çeker Fiesta R5 ile sezonun 6. yarışını ilk sırada tamamlayarak Türkiye Şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı başarılı bir şekilde geçmeyi planlıyor.

2 çeker kategorisinde Fiesta R2T ile mücadele eden pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi 2 çeker şampiyonluğu yolunda bu yarışta önemli puanları almayı hedefliyor. Öte yandan Castrol Ford Team Türkiye takımımız adına gençler kategorisinde mücadele eden And Sunman-Efe Ersoy ikilisi de kendi kategorilerinde şampiyonluk için yarışacak.

Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda da Castrol Ford Team Türkiye takımımız adına eski şampiyon Kemal Gamgam, 1974 model Ford Escort MK2 ile yarışacak.