Ford EcoSport’la Bağ Bozumu

Pendore Bağları

Geçtiğimiz hafta sonu sonbaharın en keyifli habercilerincen biri için #FordileYolda’ydık. Yazın yakıcı güneşinin bereketli topraklar üzerinde gerçekleştirdiği mucizelerden birini Manisa’da karşıladık: Bağ bozumu.

The Magger, Yoldabiblog, Oitheblog ve Cenk Demirgüç ile çıktığımız yolculukta bize “bir başka yaşayanların tercihi” Ford EcoSport eşlik etti.

İzmir’den Salihli’ye bir buçuk saatlik yolculuğumuzda yeşilin, sarının ve turuncunun bin bir tonunu gördük. Ege’nin baş döndürücü atmosferiyle acıkan karınlarımızı Salihli’nin yöresel odun köftesiyle doyurduk.

EcoSport’un bizlere sağladığı konforlu yolculuğun ardından ulaştığımız otelimizde misafirlerimizi bir sürpriz bekliyordu. Bağ bozumu sırasında lazım olabilecek her şeyi barındıran bu küçük çantalar, hasır şapkalar ve termoslar misafirlerimizce pek beğenildi.

 

Uçsuz bucaksız asma bağlarında salkım salkım üzümlerle buluştuğumuz an şehirde toprağı ne kadar özlediğimizi fark ettik. Bu özlemin çok normal olduğunun bilincinde olan Kavaklıdere yetkilileri bizlere birer asma fidesi hediye ederek özlemimizi bir nebze olsun dindirdi.

Seyir terasına çıktığımızda ise hepimiz aynı hayranlıkla mavi gökle buluşan bağları seyre daldık.

Ertesi gün ise parayı ilk kullanan Lidyalıların antik kenti Sardis’te tarihe doyduk. Yüzyıllar öncesine ait medeniyetlerin günümüze kadar ulaşan kalıntıları içimizde cevap arayan soruların sayısını arttırdı.

Doğanın ve tarihin hayranlık uyandıran tüm detaylarını konuşarak dönüş yoluna geçtik. Bir başka yaşayanların tercihi Ford EcoSport ile hayallerimizden birini daha gerçekleştirdik.