Alkışlar Yetmez, Maske Üreteceğiz!

Siperlik maske

Covid-19 salgınından dolayı artan tıbbi malzeme gereksinimi karşılamak için tüm desteğimizle biz de varız!

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin ardından üç boyutlu yazıcılarla prototip denemelerimizi tamamladığımızı, yan sanayimiz ile birlikte geliştirdiğimiz kalıpla seri üretime de başlayacağımızı, gece gündüz demeden hizmet veren sağlık çalışanlarımız için yüz maskesi üreteceğimizi açıkladı.

Oluşturulan prototipin açık kaynaktan elde edilen çizimleri, sağlık personelimizin yorumları ve ihtiyaçları göz önüne alınarak yeniden tasarlandı. Benzerlerinden en önemli farkı 150 derecelik açısı ile duruma özel gerekli olabilecek korumayı sağlaması.

Siperlik modelindeki yüz maskelerinin üretiminde PET veya PETG malzemeden kesilen camlar ve ek olarak maskeyi tutturmaya yarayan lastikler kullanılıyor.

Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı da olan Haydar Yenigün, tıbbi malzeme gereksinimini karşılamak adına dernek üyesi tüm şirketlere de çağrıda bulunacağını da açıkladı.

Ne kadar katkı sağlanırsa o kadar iyi diyerek, bu zor koşullarda bu çalışmayı gerçekleştiren arkadaşlarımızı da kutluyoruz.