Ayın Konuğu: Tekin Çetintaş

Ford Ranger Wildtrak

Bu ay konuğumuz 32 yıldır araç kullanan, her türlü aracı deneyimlemiş ve son iki aydır bambaşka bir deneyimi yaşamanın bir yolunu bulmuş olan Tekin Çetindaş.

Direksiyonla ilk defa babasının Ford Consul’ünde tanışan Tekin Bey, 18 ay süren askerliği dışında hayatının hemen hemen her gününde farklı markaların farklı modellerini kullanmış. Kiminin hızını sevmiş, kiminin sessizliğini…

Ve iki ay önce bambaşka bir araçla tanışmış: Yeni Ford Ranger Wildtrak.

Yıllardan sonra ilk defa sabahın bir an önce olmasını diler halde bulmuş kendini. Normalde bir araca en fazla bir ayda alışırken Ranger’da ve Ranger’la her gün, her an yeni bir şeyler keşfetmenin heyecanını yaşadığını söylüyor Tekin Bey. Ve bu heyecanı tarif ederken Ranger Wildtrak’in ruhunu adeta kelimeleriyle yansıtıyor: “Aslında ne olduğunu hâlâ anlayamadım. Bir fil, kocaman ve bir yerlere sığdıramıyorum. Ve fil gibi kocaman da kulakları var. Sonra garajdan çıkmak üzere ilk hareket ettiğimde sanki bir aslanın üzerindeymişiz gibi garip ve ürkütücü bir gürültü gelmeye başlıyor.”

Öyle ki aracın içinde başka bir haz, dışında başka bir haz yaşadığını da dile getiriyor Tekin Bey. Yoldakilerin bakışlarına alışmış, hatta kendisi bile araçtan indiğinde dönüp dönüp bakıyormuş Ranger Wildtrak’ine.

Yolda sanki megastar Tarkan’la dolaşıyormuş gibi hissettiği oluyormuş yoğun ilgi sebebiyle. Polis çevirmelerinde bile artık kendisi için klasikleşmiş soruları cevaplar halde bulmuş kendisini: Kaç litre yakıyor? İçeri çok ses alıyor mu? Yol tutuşu nasıl? Memnun musun? İstanbul içinde zor olmuyor mu? Cevapları artık ezberlemiş, rahat rahat tüm soruları cevaplıyormuş. Ama en güldüğü ve eğlendiği soru “Bagajı yok mu bu aracın?” sorusuymuş.

Yavaş yavaş İstanbul’un kalabalığında, dar sokaklarında, otoyol şeritlerinde kullanmaya alışmış Ranger’ını. Park etmeyi sanki baştan öğrenmiş, 32 yıldır hiç park etmemişçesine… “Evet, kendisiyle tanışalı 2 ay oldu. O da benim gibi kaba saba görünen, ama özünde kibar biridir bizim delikanlı,” diyor Tekin Bey ve her gün bu Wildrtak aşkına sebep olan kişiye teşekkür ediyor.