Bu Yarışın Heyecanı Çok Sevildi!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Yarışı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlerimiz ve sporla kutlamak üzere düzenlediğimiz ve evlerimizden çıkamadığımız bu süreçte yarış heyecanını evlere taşıdığımız canlı canlı, çok ama çok heyecanlı “19 Mayıs Gençlik ve Spor Yarışı” on binlerce izleyicimizin heyecanımıza ortak olmasıyla gerçekleşti!

19 Mayıs günü saat 16.00’da Ford Türkiye resmi YouTube kanalından yayınlanan canlı yarışın anlatımını “Formula 1’in Sesi” olarak tanıdığımız Serhan Acar ve yorumlarıyla Yiğit Tezcan üstlenirken yarı toprak-yarı asfalt pistte Castrol Ford Team Türkiye’den 5 pilotumuz ve e-spor konusunda başarılı 5 oyuncumuz Ford Fiesta ralli araçlarıyla kıyasıya yarıştı.

Gerçek bir yarış deneyiminden farksız bu sanal rallycross yarışı iki ayrı 6 turluk eleme yarışının ardından 8 turluk final mücadelesiyle CFTT pilotumuz Ümit Can Özdemir’in zaferiyle sonlandı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Yarışı finali öncesinde 19 Mayıs’ın bayram coşkusuna özel, Türk bayraklı Ford Fiesta ralli araçlarından oluşturduğumuz kortej de izleyenler tarafından çok beğenildi.

Ford Türkiye'nin profesyonel olarak yapılan ilk dijital motorsporları canlı yayını olma özelliği taşıyan ve toplamda bir saat süren 19 Mayıs Gençlik ve Spor Yarışı, canlı yayında eş zamanlı görüntülenmede 3.400 kişi tarafından izlendi ve 30 binin üzerine izlenme rakamına ulaştı. Bu verilerle hızlıca YouTube Türkiye Trend listesinde 31. sırada yerini alarak YouTube Türkiye’de ilk 50 video arasına girdi.

Bu anlamlı günde evlerinden yarışımıza katılan sanal dünyanın en yetenekli e-spor oyuncularından Mervan Tepelioğlu, Buğra Akpınar, Atakan Tarkan, Ozan Ülkügil ve Emir Aşarı’ya; Castrol Ford Team Türkiye pilotlarımız Murat Bostancı, Ali Türkkan, Ümit Can Özdemir, Emre Hasbay ve Can Sarıhan’a; yarışın her anını büyük bir heyecanla aktaran Serhan Acar ve Yiğit Tezcan’a; yapımda ve yayında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz!

Yarışı izlemek ve bu heyecanı tekrar yaşamak isterseniz: 

19 Mayıs Özel Kortejimizi yeniden izlemek isterseniz:

Yarış özetini izlemek isterseniz: