Karşınızda Dijital Asistanımız FObot!

Ali Rıza Aksoy
Yazarlar

Ali Rıza Aksoy İnsan Kaynakları Lideri

Dijitalleşme hedefimizde önemli bir adımla karşınızdayız. İnsan Kaynakları olarak yaptığımız bir seri çalıştayın ardından birimimizin ideal davranış ve işleyiş biçimlerini ortaya çıkardık. Bu davranış ve işleyiş biçimlerini, tüm çalışma arkadaşlarımızın aramıza katıldıkları ilk andan itibaren neredeyse her gün birimimizle iletişim halinde olmalarını gerektiren birçok süreç ve prosedürün varlığının bilinciyle oluşturduk.

Anlık iletişim kurma ve gelen sorulara hızla cevap verme hedefimizi; şeffaf, eşitlik gözeten ve adil yaklaşımımızla birleştirdik; koordinasyon ve sürekli iş birliği halinde olurken insan odaklı, etkin ve etkili olmayı önceliklendirdik. Her geçen gün artan bilgi birikimimizi en hızlı ve en ulaşılabilir bir şekilde paylaşmayı gözettik. Öyle ki çevik, yalın ve değişime açık bir dijitalleşme sürecine önemli bir adım attık. Nasıl mı?

Bildiğiniz gibi, yapay zekâ, hayatımızın her noktasında varlığını gün geçtikçe arttırarak süreçleri kolaylaştırıyor, hızlandırıyor ve her anlamda verimlilik katıyor.

Üretimden eğlenceye, sosyal medyadan ulaşıma, tıptan ev aletlerine kadar her alanda örneklerini gördüğümüz yapay zekânın biz insanlara sunduğu kazanımlar tek başına bir yazı konusu olabilir, ancak ben bu yazımda sizleri dijitalleşme hedefimiz doğrultusunda aramıza katılacak yeni çalışma arkadaşımız FObot ile tanıştırmak istiyorum.

7/24 ulaşılabilir İnsan Kaynakları uygulaması FObot, dijital bir asistan olarak çalışma hayatımızdaki günlük rutinlerimizi kolaylaştırmak için tasarlandı ve çok yakında aramızda olacak.

Bu yeni arkadaşımız öğrenmeye ve gelişime açık yapısıyla adaptasyon sürecini sizlerin desteğiyle hızla tamamlayacak ve çalışma hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olacak.

Yeni asistanımıza ulaşmak da oldukça kolay. İsterseniz portaldan, isterseniz FOCep’ten FObot’a anında ulaşabilecek, size sunduğu hizmetlerden hemen yararlanabileceksiniz.

FObot neler mi yapıyor? FObot, bordro & tahakkuk bilgileriniz, idari işleriniz, özlük haklarınız, operasyonel işleriniz, İSG, eğitim ve gelişim alanlarınızla ilgili sorularınıza cevap veriyor. Toplantı odası rezervasyonlarınızı yapıyor, yıllık izinlerinizi alıyor, yemek menüsüne ve servis bilgilerine erişmenizi sağlıyor; akıllı rehberi sayesinde kişilere ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra dönem bazlı ihtiyaçlar doğrultusunda yeni özellikler de kazanabiliyor. Örneğin şu sıra gündemimizde yer alan kısa çalışma ödeneği ile ilgili merak ettiklerinizi de cevaplayabiliyor.

Tasarım sürecinde MOZAİK’te en çok kullanılan uygulamalar dikkate alındıysa da, yukarıda da değindiğim gibi, FObot öğrenmeye açık bir yapıya sahip ve sizlerin kendisine soracağı tüm soruları yapay zekâsı ile işleyerek her geçen gün kendisini geliştirecek ve hepimiz için çok daha faydalı ve verimli bir asistan olacak.

FObot’un gelişimi için gereken büyük veriyi soracağımız sorularla hep birlikte oluşturacağız. Bu nedenle İnsan Kaynakları süreçleri ile ilgili aklınıza takılan soruları FObot’a sormanız çok önemli. İlk başta cevabını bilemediği sorular çıkabilir ancak biraz zaman tanıdığınızda pek çok soruya cevap verebilir hale gelecek.

FObot işbaşı yaptığında sizlerle tanışmaktan ve sorularınızı almaktan büyük mutluluk duyacak.

O zaman FObot’a şimdiden hayırlı olsun diyor, FObot’un işe başlama heyecanına hep birlikte ortak olmanızı diliyorum.