Aralık 2014’te 200 Bininci Kamyonumuzu Ürettik!

Ford Trucks

Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi olarak 55 yıldır Ford kamyon ve çekicilerini ürettiğimiz Eskişehir İnönü Fabrikamızda 200 bininci kamyonumuzu törenle hattan indirdik.

 

 

Törene, Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erkut Kılıç, Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcımız William Periam, Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Kınay, Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Cengiz Kabatepe, Ford Otosan Kocaeli Fabrikalar Müdürümüz Mehmet Günel, Ford Otosan İnönü Fabrikası Müdürümüz Gültekin Hanlıoğlu ve ağır ticari araçlarımızı tasarlayan mühendislerimiz ile üreten işçilerimiz katıldı.

 

 

Törende bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün: “Kamyonlarımızı 50 ülkeye ihraç ediyoruz ancak son iki yıldır uluslararası önemli anlaşmalara da imza atarak, mühendisliğimizi de ihraç etmeye başladık. Global Kamyon stratejimiz doğrultusunda, ağır ticari araç pazarında global bir oyuncu olma yönünde attığımız adımları sıklaştırdık. Önce, 2011 tarihinde Brezilya ile ortak parça üretimi konusunda işbirliği yaptık. 2013 yılında, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’e önce Ecotorq motor teknolojimiz için ardından 2014’te kamyon şasi ve kabin lisansı vererek, bir ilke imza attık. Bununla yetinmedik, geçtiğimiz hafta, Rusya’da Ford Trucks markasıyla çekici ve kamyon üretim işine girdik. Rusya’nın en büyük otomotiv üreticilerinden Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzaladık ve hızla Rusya’da üretime başladık. İşimizle gurur duyuyoruz.”

 

 

Türkiye’de ve yurtdışında büyümeyi sürdürdüğümüzü belirten Yenigün şu bilgileri verdi: “Toplam 1.1 milyon metrekare alan üzerinde 79 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren fabrikamız yıllık olarak 15 bin adet kamyon, 66 bin adet motor ve 140 bin aktarma organı üretim kapasitesine sahip. İnönü Kamyon, Motor ve Aktarma Organları Fabrikası’nda kuruluşundan bu yana toplam 200 bin adet kamyon ve çekici, 800 bin adet üzerinde motor, 1 milyon adedin üzerinde aks ve yaklaşık 400 bin adet şanzıman ürettik. İnönü fabrikamızda çekici ve kamyonlarımız için Euro5 normlarına uygun, çevre dostu Ecotorq motor tiplerinin üretimini yapıyoruz. 7,3 lt ve 9 lt. silindir hacminde 260PS/320PS/380PS güce sahip Ecotorq motorlarımız yüzde yüz Türk işgücüyle yüzde yüz yerli üretim ürünü. Türkiye’nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olarak yüzde 70 yerlilik oranımız ile Türkiye ekonomisine de yüksek katma değer sağlamaya devam ediyoruz.”