Rusya’nın “Krallar Şehri” Kaliningrad’da Çekici ve Kamyon Üretmeye Hazırlanıyoruz

Ford Otosan

Ford’un global ağır ticari araç mühendislik merkezi olarak geliştirdiğimiz çekici ve kamyon modellerimizi, Rusya’nın Kuzey-Batı’sında yer alan ve “Krallar Şehri” olarak anılan Kaliningrad’da üreteceğiz.

 

Eskişehir İnönü Fabrikamızda ürettiğimiz ve 50’yi aşkın ülkeye ihraç ettiğimiz Ford Trucks kamyon ve çekicilerin Rusya’da da üretimi için Rusya’nın en büyük otomotiv üreticilerinden Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzaladık.

 

 

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün; “Bu anlaşma, Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı olan Rusya’daki varlığımızı güçlendirecek ve Ford Trucks markasını çok daha ileriye taşıyacak” dedi.

 

Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’nın 2020 yılında yıllık 80 bin adetlik bir ağır ticari araç pazarı hacmine ulaşması öngörülüyor. Rusya’da Aralık 2014’ten itibaren Avtotor tarafından üretilecek Ford Trucks modellerinin, özelleşmiş bayilikler aracılığıyla pazara sunulmaya devam etmesi planlanıyor.

 

 

Rusya’ya 2007 yılından bu yana çekici ve kamyon ihraç ettiğimizi vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün; “Bu anlaşma Ford Trucks markasını çok daha ileriye taşıyacak” dedi. Genel Müdürümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’daki rekabet gücümüzü artırmak için yatırım yaparak, kamyon üretim operasyonumuzu Rusya’ya kadar genişlettik. Avtotor işbirliğinde yerel üretimle Rusya’daki varlığımızı güçlendirmeyi, müşterilerimize daha yakın servis ve üretim desteği vermeyi hedefliyoruz. Rusya’da 1846T çekici, Yol Serisi 4×2 ve 6×2, İnşaat Serisi 6×4 ve 8×4 modellerimizi Rusya pazarının iklim ve yol koşullarına uygun, dayanıklı, performansı ve konforu yüksek araçlar olarak Avrupa standartlarını karşılayacak şekilde üreteceğiz. Rusya’da üretilen bu modeller Rusya’nın yanısıra Kazakistan ve Belarus’ta da satılarak iki yeni pazara daha girmemizi sağlayacak.”

 

Ford Otosan ve Avtotor Holding arasındaki imza töreninin ardından Avtotor CEO’su Valeriy Gorbunov, Ford Otosan gibi uluslararası birşirket ile Ford Trucks markasının Rusya’daki üretimi konusunda yapmış oldukları işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek; “Ford Trucks’ın Rusya’daki gelişimi için çok önemli bir adım” açıklamasında bulundu.

 

 

Global alandaki başarılarımızı kanıtladığımız Ford Trucks yapılanmamız ile her geçen gün hızla büyürken, Türkiye’de de 2014 yılı sonu itibariyle 25 Ford Trucks bayisine ulaşacağız.