Wings for Life World Run’da Oluşturduğumuz Koşu Grubuyla Dünya Üçüncüsü Olduk!

3. olduk slider

Aylardır sabırsızlıkla beklediğimiz, çok çalışarak hazırlandığımız, üç yıldır ana sponsorluğunu üstlenmekten gurur duyduğumuz Wings for Life World Run’ı Türkiye’nin en kalabalık koşu grubunu oluşturup bir ilke imza atarak bitirdik! Tüm dünya genelinde de üçüncü olan koşu grubumuzla ve topladığımız 63.493,55 avroluk bağışla da dünyada en çok bağış toplayan ikinci takım olmayı başardık!

Yarışa katılan 8 bin kişi, şampiyon pilotlarımızdan Murat Bostancı’nın kullandığı Ford Kuga “Yakalama Aracı”ndan kaçtı. Dünyanın her yerinden 12 ülkede, aynı anda başlayan yarışta ünlü sanatçı Mirkelam da 943 kişiyle rekor kırdığımız Ford Team ile birlikte, koşamayanlar için koştu. Gelirinin tamamı omurilik felcinin tedavisi ve yapılan araştırmalara fon sağlamak ve konu hakkında farkındalık yaratmak için düzenlenen yarışın haricinde Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’ne 40 adet akülü sandalye bağışlamak için de harekete geçtik.

Ford Team en kalabalık koşu grubunu oluşturdu!

Wings for Life Vakfı’nın düzenlediği, dünyanın en büyük yardım koşularından biri olarak gösterilen ve Türkiye ayağı ana sponsorluğumuzda gerçekleşen yarışa İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Toplamda 12 ülkede dünyanın her yerinden 100 bini aşkın kişi koşamayanlar için koştu. Yarışın İzmir’de Lozan Kapısı’ndan başlayan Türkiye ayağına ise 8 bini aşkın kişi katıldı. Ford Team takımımıza 135’i çalışanımız olmak üzere toplamda 943 kişi katılarak en büyük koşu grubunu oluşturmuş bulunduk. Kampanyaya hem şarkılarıyla hem de takımımıza katılarak bizimle koşan ünlü sanatçı Mirkelam da büyük destek verdi. Ayrıca ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, tedarikçilerimiz, paydaşlarımız ve gönüllülerimiz de Wings for Life World Run için İzmir’de bizi yalnız bırakmadı.

Yücetürk: “Wings For Life World Run’ın 3 yıldır ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz.”

Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Özgür Yücetürk, böyle anlamlı bir organizasyonu desteklemekten duyduğu mutluluğu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Ford Otosan olarak, hem kurumsal çalışmalarımız hem de çalışanlarımızın gönüllü katılımı ile eğitim, sağlık, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Wings for Life World Run’a bu sene Ford Team olarak Türkiye’deki en kalabalık, dünyadaki ise 3. büyük ekiple katılarak bu anlamlı organizasyona desteğimizi büyüttük. Aynı zamanda da Ford Team’in dünyada en fazla 2. bağış toplayan takım olması göğsümüzü kabarttı. 135 gönüllü Ford Otosan çalışanımızın yer aldığı ekibimize tedarikçilerimiz de katıldı ve hep birlikte takım ruhu oluşturarak aynı amaç uğruna koştuk. Kazananları ise her yıl olduğu gibi yine Ford Kuga ‘Yakalama Aracı’ ile belirledik. Dünyada ilk ve tek olan konsepti ile bu değerli organizasyonun 3 yıldır ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz.”

Birinciler Ford Kuga “Yakalama Aracı”ndan kaçtıkları mesafeye göre belirlendi

Dünyayla aynı anda başlayan Wings for Life World Run’ın İzmir etabı saat 14.00’te başladı. Ford Kuga “Yakalama Aracı”nın direksiyonunda ise şampiyon pilotumuz Murat Bostancı vardı. Yarıştan yarım saat sonra harekete geçen ve Wings for Life World Run için geliştirilmiş özel izleme teknolojisiyle donatılan “Yakalama Aracı”, 15 km/s hızla hareket etti. Araçlarımız birincileri belirlerken, katılımcıların koşma süresini değil “Ford Kuga Yakalama Aracı”na yakalanana kadar kat ettiği mesafeyi baz aldı. Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağında erkeklerde Murat Kaya 62,01 km ile ilk sırayı alarak hem ülke birinciliğini ve hem dünya 15’inciliğini kazandı. Kadınlarda ise 53,61 km’lik derecesiyle Olesya Nurgalieva Türkiye ayağında birinci, dünya genelinde ise üçüncü oldu.