Ford Cargo Yeni Nesil Kamyonu Üretti!

Trucks 1846T

 

 

53 yıllık tecrübeye sahip Ford Otosan tarafından tasarlanıp geliştirilen yüksek teknolojili özellikleri ile güç, verimlilik, konfor ve dayanıklılığı bir araya getiren Yeni Ford Cargo 1846T çekici, küresel pazarda yerini almaya hazır.

 

Türk Mühendisliği ile geliştirilen ilk global kamyon

 

Üretiminde 400 mühendisin çalıştığı Ford Cargo’nun yeni modeli 1,1 milyon m2’lik alana sahip Ford Otosan İnönü Fabrikası’nda üretiliyor. Yurtiçinde 30 yetkili satıcı, yurtdışında 20 distribütör ile müşterilere ulaşırken; Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da 50’ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.

 

Teknoloji ve yüksek performans

 

Ford Cargo 1846T çekici, yurtiçi ya da uluslararası taşımacılık yapan müşterilerin beklentilerine uygun olarak; Ford Cargo’nun DNA’sında yer alan güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık gibi özelliklere sahip. 460 PS/2100 Nm motor gücü ile segmentindeki en rekabetçi güç ve torku düşük devirlerden itibaren sunan Ford Cargo 1846T yüksek performans ve düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor.

 

 

Ford Cargo 1846T

 

 

Binek araç rahatlığındaki manuel şanzıman ve debriyajsız otomatik şanzıman seçeneği ile ön plana çıkan yeni model, yine lüks binek araçlarda görmeye alışık olduğumuz özelliklerle dolu! Ford Cargo 1846T ESP, yokuş kalkış desteği, klima, Akıllı Fren Yönetim Sistemi, 4 körüklü araç arka süspansiyonu, Yerinde Bakım ve Onarım Hizmeti gibi özellikleri ağır ticari araç sektöründe standart hale getirerek rakiplerinden ayrılıyor.

 

Ford Cargo’nun köklü tarihi

 

1960 yılında kamyon üretimine başlayan Ford Otosan 180 bin adedin üzerinde kamyon üretimi yaptı. Bu modeller arasında efsane haline gelen D-750, D-1210, Şahin Bakışlı Cargo 2520 de var. 1200 mühendisimizin 400’ü sadece Ford Cargo’nun daha iyi olması gitmesi için çalışıyor.

 

 

D260

 

 

Yeni çekici için toplam 75 milyon dolarlık bir yatırım yapılırken, üç sene çalışarak geliştirilen Yeni Ford Cargo 1846T, Avrupa, Amerika ve Asya olmak üzere 3 kıtada farklı iklim ve yol şartlarında toplamda 12 lokasyonda test edildi!

 

Yolların Lord’u Ford’un geçmişten bugüne başarılarla dolu hikâyelerini özetleyen Zaman Tüneli videosunu izleyebilirsiniz.