Başarıya Giden Uzun Yol: F-MAX

Serhan Turfan
serhan turfan

Serhan Turfan Ford Trucks Lideri

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Yeni Çekici’miz Ford F-MAX’i, geçtiğimiz ay dünyanın en prestijli ticari araç fuarı Hannover’de tüm dünyaya tanıttık ve geçtiğimiz hafta da Antalya’da sektörel basın ve bayilerimizle bir araya geldik. Altyapı çalışmalarından ürün geliştirme sürecine, tasarımından üretimine kadar her şeyiyle bize, Ford Otosan’a ait bir aracı önce dünyaya, ardından da basın ve bayilerimize tanıtmak; hepimiz için yorucu, heyecanlı ve gurur verici bir süreç oldu. Sahip olduğumuz teknolojiyi doğru şekilde biçimlendirdiğimiz, kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek ince detaylarla tasarladığımız ve iyi bir sunumla tanıttığımız yeni çekicimizin başarısı, IToY (International Truck of the Year) ödülüne layık görülmesiyle taçlanmış oldu. Antalya’da da bu gururu bayilerimizle paylaşma ve basınımıza göğsümüzü gererek anlatma fırsatı bulduk.

Uluslararası arenada güçlü bir oyuncu olarak oyuna girmeye hazırlanan F-MAX’in, müşterilerimizin ve filo sahiplerinin tüm beklentilerini karşılayacak güçte ve donanımda olduğunu söylemekten mutluluk duyuyorum. Çünkü F-MAX’in belki de en önemli özelliği, Ar-Ge sürecinde tamamen müşterilerimizin beklenti ve taleplerine göre şekillenmesidir. Türkiye dâhil 5 ülkede süren saha çalışmalarımız sırasında 900 şoför ve 44 filo yöneticisine ulaşarak onların beklentileri doğrultusunda tasarım aşamasına geçtik. Ford Otosan Ar-Ge Merkezi ve İnönü fabrikamızda süren 5 yıllık tasarım, geliştirme ve üretim sürecinde 1200 Ford Otosan mühendisimiz görev alırken birçok yerli imalatçı da üretim sürecine katkı yaptı. İşte tam da bu yüzden F-MAX, gönül rahatlığıyla tüm Türkiye’nin başarısıdır diyebiliriz.

Yeni F-MAX’in teknik özelliklerini biraz daha detaylandırmak isterim. 500 PS gücündeki çekicimizle gerek yakıt ekonomisi bakımından, gerekse düşük bakım ve işletim giderleriyle müşteri ve kullanıcılarımızın maliyetlerini düşürmeyi hedefledik. Her türlü zorlu şartta üstün performansı amaçlayan F-MAX’i, 4 kıtada ve 11 ülkede, toplamda tam 5 milyon kilometrede teste tabi tuttuk. Birbirinden farklı coğrafi koşullara ve pazar şartlarına uygun olarak geliştirilen çekicimiz, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testlerin üstesinden başarıyla geldi.

İncelikle tasarlanan iç mekânı ise, kullanıcılarımıza kolaylık, konfor ve aracı kişiselleştirebilme imkânı sunuyor. Özel bölmeleri, gelişmiş ses, internet ve iç elektronik aksamı, standartların dışındaki kabin boyutlarıyla, uzun yolun ustalarına ve müşterilerimize her zaman en iyisini hedeflediğimizi bir kez daha kanıtladık.

Antalya lansmanımızda sektörel basın mensuplarımız ve bayilerimiz de F-MAX konforunu yaşadılar, F-MAX teknolojisini ve sürüş rahatlığını bizzat kendileri deneyimlediler ve memnuniyetleriyle hedefimize ne denli ulaştığımızı bir kez de onlar sayesinde gördük.

Tüm bu emeklerin ve çalışmanın karşılığını bir ödülle almış olmamız, deneyimleyenlerin memnuniyet dolu övgüleri hem içimizde yaptığımız işe karşı olan inancı hem de yenilerine imza atma tutkumuzu güçlendirdi. Teknolojik inovasyon, konfor, güvenlik, sürüş dinamikleri, yakıt ekonomisi ve toplam sahip olma maliyeti gibi kriterlerden oluşan zorlu bir değerlendirmeden geçtik ve F-MAX, ağır ticari araç sektöründeki en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen IToY ödülünün sahibi oldu. Dünya sahnesine çıktığımız anda sahip olduğumuz bu ödülle ve Antalya lansmanında aldığımız olumlu geri bildirimlerle F-MAX’in pazara iddialı bir adımla girdiğini görüyoruz.

Artık sıra yollarda… F-MAX’in yolu hep açık olsun.