7. Nesil Ford Transitler Geliyor

Yeni Ford Transit

Ticaret hayatının tartışmasız ve rakipsiz lideri Ford Transit, 7. neslinde model yelpazesini genişleterek geliyor. Kendi segmentinde ilk kez kullanılan teknolojilere sahip Van, Minibüs, tek ve çift kabinli Kamyonet olmak üzere 4 farklı karoser seçeneğiyle sunulan Yeni Transit’in Kamyonet versiyonu 55.500 TL, Van versiyonu 59.800 TL ve Minibüs versiyonu 75.000 TL’den başlayan fiyatlarla Mart 2014’ten itibaren Ford bayilerinde müşterileri ile buluşacak. Önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerden çekişli olarak üretilen Yeni Transit; 125, 135 ve 155 PS’lik 3 motor seçeneği ile Avrupa’da sadece Ford Otosan tarafından üretilecek ve 106 ülkeye ihraç edilecek. Yeni nesil Transit sahip olduğu konfor, sağlamlık, yük taşıma kapasitesi, düşük işletim maliyetleri ve ileri teknolojileri ile sınıf liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

 

Ford Transit Ailesi

 

Transit En Çok Tercih Edilen Araç Olmayı Sürdürecek

Güç ve dayanıklılık özellikleriyle öne çıkan Yeni Transit, orta ticari araç segmentinde bir kez daha en çok tercih edilen olmayı hedefliyor. Van seçeneklerinde en yüksek taşıma kapasitesini sunmayı kendine ilke edinen Yeni Transit, Minibüs versiyonlarında yolcularının konforunu en üst seviyede sağlayacak. Yeni Transit’in Mart ayında, bu modellerle beraber tanıtılacak Tek Kabinli Kamyonet seçeneğinden sonra, yılın son çeyreğinde Çift Kabinli Kamyonet de satışa sunulacak.

Ford Transit En İyi Yük Taşıma Alanına Sahip

Yeni Transit, 3,5 tonluk yük taşıma kapasitesiyle sınıfının en iyisi olma iddiasını korurken, uzun şasili Transit Kamyonetler 4,7 tona kadar yük taşıyabiliyor. L1’den L5’e kadar uzanan 5 farklı şasi uzunluğunda üretilen Yeni Transit’in Van versiyonunda, 3 farklı uzunluk ve 2 farklı tavan yüksekliği bulunmakta. Yeni Transit Van 3 farklı aktarma seçeneğine sahip. ECOnetic teknolojileri barındıran 2.2 litrelik Global Duratorq TDCi motorun güç seçenekleri ise 125 ve 155 PS olarak dikkat çekiyor. Bu güç ünitelerinden farklı olarak Minibüs versiyonlarında 135 PS’lik motora da yer veriliyor. 6 ileri manuel şanzıman ise standart olarak sunuluyor.

Yeni Ford Transit Kamyonet

50 Yılın Tecrübesi

Ticari araç dünyasında dayanıklılığı ve fonksiyonelliğiyle tanınan Transit, yeni neslinde bunlara ek olarak her zaman olduğu gibi sınıfının standartlarını belirleyen güvenlik sistemleri de sunuyor. Dinamik Tork Kontrolü (TVC), Viraj Fren Kontrolü, Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi (TCS) ve Acil Fren Anında Yanan Dörtlü Flaşör (EBW) gibi sistemler Yeni Transit’in standartları arasında yer alıyor. Acil Durum Yardımı Özellikli SYNC, Çarpışma Uyarı Sistemi Özellikli Adaptif Hız Kontrolü, Statik Köşe Lambaları, Şerit Takip Uyarı Sistemi (LKA), Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS), Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı (ASLD) ve Ford Kolay Yakıt Sistemi ise ilk kez sunulan isteğe bağlı Sürücü Destek Sistemleri arasında yerini alıyor.

Yeni Ford Transit Minibüs

 

Sahip Olma Maliyetleri Azaltıldı, Konfor Seviyesi yükseldi

Yeni Transit sahibine avantaj sağlıyor. 2.2 litrelik Global Duratorq TDCi, 6.5 lt/100 km’ye kadar düşük yakıt tüketimi sunulmasındaki en önemli faktörlerden birini oluşturuyor. Yeni Transit modelleri önceki nesilden yüzde 6 daha ekonomik. Otomatik Start-Stop, Hızlanma Kontrolü, ECO Mod, Akıllı Şarj Sistemi (SRJ) ve Gelişmiş Akü Yönetim Sistemi (BMS) de ekonomi sağlanmasına katkıda bulunuyor.

Binek otomobilleri andıran kaliteli kokpiti, konforlu sürüş pozisyonu ve kullanışlı kabin içi saklama alanlarıyla Yeni Transit, hem sürücüsü hem de yolcuları için en iyisini sunuyor. Kokpit üzerindeki kapaklı ve kapaksız eşya gözlerinden kapı içlerine, ikili yolcu koltuğundan baş üstüne kadar çeşitli alanlarda mevcut saklama alanları, Yeni Transit ile seyahat edenlerin işini kolaylaştırıyor. Minibüs versiyonun yan kapısındaki basamak artık elektrikli olarak çalışıyor.

Ford Transit Ailesi

Kullanımı Kolay Kinetik Tasarım

Ford’un güncel Kinetik Tasarım anlayışını benimseyen Yeni Transit, müşteri talepleri doğrultusunda tasarlanan güçlü görünümlü Trapezoid radyatör ızgarasına sahip. Etkili bir aydınlatma ve küçük çarpmalardan korunmak için yükseğe konumlandırılan karakteristik farlarıyla da farkını ortaya koyuyor. Çok parçalı ön tampon, yaşanabilecek hasarların onarımındaki maliyetler göz önünde bulundurularak nihai formuna getiriliyor. Ayrıca arkada 180 ve 270 derece açılabilen kapılardan, tampondaki alçak konumlu basamak sayesinde kolaylıkla inilip biniliyor. Bu sayede Transit, sınıfındaki en iyi arka kapıdan inme ve binme imkânını da kullanıcılarına sunuyor.

Transit Minibüs yenilikleriyle rekabette iddiasını artırıyor

Yolcu kısmında koltuk aralıkları genişletilerek diz mesafesi geliştirilen Transit Minibüs, arka tarafa eklenen dörtlü koltuk sayesinde artık 18 koltuk kapasiteli versiyona da sahip. Transit Minibüs, 11+1, 14+1, 16+1 ve 17+1 seçenekleri ve daha geniş açılabilen yan kapı altındaki elektrikli basamağıyla tutkunlarına modern seçenekler sunuyor. Yolcuların güvenliğini ön planda tutan Yeni Transit, arka koltuklarda üç noktalı emniyet kemerini standart olarak sunuyor. Deluxe serilerinde ise yatabilen koltuk ve kolçak ek olarak gelmekte. Euro V normlarını karşılayabilen 135 PS’lik motora sahip Transit Minibüs, arkadan itişli olarak pazara sunuluyor. Üç farklı uzunluk ve iki farklı tavan yüksekliği ile ebatlarına bağlı olarak 3.700 ile 4.600 kilogram taşıma kapasitesi ile de öne çıkıyor.

Yeni Ford Transit Minibüs

Kişiselleştirme özellikleri

Ford’un en fazla kişiselleştirme özelliğini barındırarak müşteri ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren modellerinden olan Transit; özel boya renkleri, okul minibüsü tesisatı ya da ilave aküler ile donatılabiliyor. İşlevsellik ve kullanım alanına göre sipariş edilebilen Yeni Transit, zengin aksesuarlarıyla bir kez daha rakipsiz olmaya hazırlanıyor.

2014’te Ford Otosan’ın Hedefleri

2014 yılı beklentileri ile ilgili olarak konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu dönüşüm yılında hedef olarak 83 binlik bir satış hedefleri olduğunu belirtti. Üretim hedefinin ise 237 bin olduğuna değindi.

 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün