“Geleceğin Şehri”ne Hoş Geldiniz

slider

Her yıl 200’ün üzerinde ülkeden gelen 100 binden fazla insan, mobil teknolojideki son trendleri yakından görmek için Barselona’da buluşuyor.

Mobil Dünya Kongresi, dünyanın en büyük mobil etkinliği olarak biliniyor. Ford, bu yılki konferansta “Geleceğin Şehri”ne dair vizyonunu açıklayacak ve geliştirdiği yeni bağlanabilirlik teknolojilerini gözler önüne serecek.

Ford Araştırma ve İleri Mühendislik Başkan Yardımcısı Ken Washington, trafik sıkışıklığı ve hava kirliliği gibi şehirlerde mobilite konusunda bizi bekleyen zorlu görevlerin ana hatlarını çizerken onları aşmanın yollarını da anlatacak. Bu sorunları aşabilmek, insanların bugünden başlayarak gelecekte daha rahat hareket edebilmelerini sağlayacak.

 

Ford, ayrıca mobilite sorunlarını çözmek için işletmelerin ve şehirlerin ortaklaşa nasıl çalışabilecekleri hakkında bir panel tartışmasına da liderlik edecek. Panelde; Nokia, Vodafone ve Waze’den uzmanlarla birlikte “Geleceğin Şehrinde Bağlı Araçlar” ve “Start-up’lardan Meydan Okumayı Öğrenmek” konu başlıkları tartışılacak.

Her şey konuşmada kalmayacak tabii ki! Ziyaretçiler; elektrikli platform Carr-E üstünde ilk sürüş deneyimlerini yaşayacaklar, elektrikli katlanabilir ve 3 tekerlekli bisiklet TriCiti’nin göstergesine bakacaklar ve geleceğin mobilite kavramını sanal gerçeklikte deneyimleyecekler.

Ford’un 27 Şubat’ta başlayan Mobil Dünya Kongresi etkinlikleri 2 Mart’a kadar devam edecek.

Kaynak: http://social.ford.co.uk/welcome-to-city-of-tomorrow/