Apple Yeni Emojileri Tanıttı: Kızıllar, Istakozlar ve Süper Kahramanlar…

akıllı teknolojiler

iPhone ve iPad kullanıcıları çok yakında yepyeni emojilerle tanışacak. Apple yeni emojilerinin bir kısmını geçtiğimiz günlerde kullanıcıları ile paylaştı ve 157 değişik emojinin yılsonuna kadar iOS güncellemeleriyle kullanımda olacağını müjdeledi.

Yeni emojiler arasında kıvırcık, kızıl, beyaz saçlı emojilerin yanı sıra kel emojiler de olacak. Emojipedia ve Dünya Emoji Günü’nün yaratıcısı Jeremy Burge, “Her zaman olduğu gibi yine yeni emojiler yaratırken kullanıcıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda ilerledik. Kızıl ve kıvırcık saçlı emojilerimizin kısa zaman içinde en çok kullanılan emojiler arasına gireceğini öngörüyoruz,” dedi.

Ancak yine de bu özellikleri tüm emojilerde göremeyeceğimizi de şimdiden söylemeliyiz. Mesela kızıl saçlı bir gelin emojisi henüz planda olmadığı gibi bir erkek/bir kadın emojisinde erkeğin kel olması gibi bir durum da henüz söz konusu değil.

Papağan, kanguru, ıstakoz ve tavus kuşu gibi hayvanlar da artık emojileriyle çevrimiçi sohbetlerimize renk katacak. Donmuş yüz emojisi ise ofis ortamında klima soğuğuna maruz kaldığınızda en çok kullanacağınız emoji olmaya aday. Ama elbette en önemli yenilik her zaman eksikliğini hissettiğimiz nazar boncuğu emojisi. 

Yeni emojilerle tanışana kadar en sevdiğiniz emojileri ve belki de Apple'ın bile düşünmediği emoji önerilerinizi yorum kısmında paylaşmaya ne dersiniz?