Resim Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

yapay zeka ressam

İçinizdeki ressamı ortaya çıkaramıyor olabilirsiniz. Ama bu yapay zekâ, sizin yazdıklarınızın resmini –henüz muhteşem olmasa da– yapıyor. Tamam, kabul ediyoruz, her zaman ne olduğu tam anlaşılmıyor, ama yine de gelecek vaat eden ve kullanım alanı oldukça geniş bir yapay zekâ örneği olacağı şimdiden belli.

Microsoft Araştırma ekibinden Tao Xu ve arkadaşlarının yazdıkları algoritma diğer sanat ve resim yapay zekâlarına benzer bir mantıkla çalışıyor. Fotoğraf ve tanımlardan oluşan bir veri bankasını baz alarak girilen kelimelerdeki belirli renk, doku ve şekilleri eşleştiren bu algoritma da diğer yapay zekâlar gibi henüz nokta atışı yapamıyor ve çoğu zaman çıkan sonuç soyut bir resmi andırıyor.

(Resimler sol üstten, sırasıyla: çay içen sarışın kızlar, kırmızıbiber, Ford Mustang, mavi kedi)

New York Üniversitesi’nden Cristóbal Valenzuela, bu yapay zekâ modelini kullanabileceğiniz bir web sitesini kullanıma açtı. Biz Ford Blog olarak bazı denemelerimizi sizinle paylaşıyoruz. Siz de siteye girip hayalini kurduğunuz resimleri bu yapay zekâ ile yapabilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.