Gelecek Hayalin Varsa Ford Otosan Yanında

Gelecek Hayalim

Kurulduğumuz günden bu yana, topluma ve çevreye katkı sağlama misyonumuz ile hareket ediyoruz. Bizim için toplumsal fayda ve sürdürülebilirlik, her daim iş yapış biçimimizin temel taşlarından biri olarak öne çıkıyor.

Bugün sizlere duyurmaktan heyecan duyduğumuz “Gelecek Hayalim” projesi de bu kapsamda atılan adımlarımızdan biri… ”Gelecek Şimdi” vizyonumuzun bir yansıması da olan “Gelecek Hayalim” projesi, teknoloji ve inovasyonda kadınların önünü açmayı, eşit fırsatlar yaratmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi amaçlıyor.

Çünkü inanıyoruz ki, kadınların teknoloji ve inovasyon alanında daha fazla yer alması, sadece cinsiyet eşitliğine değil, aynı zamanda daha yenilikçi ve çeşitli çözümlerin ortaya çıkmasına da katkı sağlıyor. "Gelecek Hayalim" projesiyle, kadınların bu alandaki potansiyellerini ortaya çıkararak, toplumsal ve ekonomik kalkınmamıza önemli katkılar sunacaklarını biliyor ve destekliyoruz.

Eğitim ve mentorluk desteği verilecek; staj imkânı sağlanacak

Projemiz, STEM alanında eğitim gören, kariyerine bu yolda yön vermek isteyen, çalışma hayatına tekrar katılmak isteyen kadınları, mentorluk ve eğitim programlarıyla destekleyerek onların teknoloji dünyasındaki varlığını güçlendirecek.

Vehbi Koç Vakfı, Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği, Gelecek Daha Net Gençlik Platformu, KAGİDER, Kodluyoruz Derneği, Microfon, Sisterslab, Upschool ve Wtech gibi önemli paydaşlarla iş birliği yaptığımız "Gelecek Hayalim" projesi kapsamında, teknik eğitimler, mülakat teknikleri, çevrim içi mentorluk desteği ve İngilizce destek programı hayata geçirilmesi planlanıyor.

STEM alanında çalışan ve gönüllü katkı sunan yaklaşık 1000 kadın mentorun desteğini alacak olan projemiz, her kadını ilgilendiği STEM alanından bir mentorla eşleştirerek, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak.

Nasıl başvuru yapılır?

Projemize katılmak isteyen kadınlar, www.gelecekhayalim.com.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilirler.

"Gelecek Hayalim" projesi ile kadınların teknoloji ve inovasyon alanlarında daha aktif rol almasını destekliyor, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz. "Gelecek Hayalim" projemize verdikleri destekle yanımızda olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Birlikte, teknoloji ve inovasyonun geleceğini şekillendireceğimize inancımız tam.