Yeni E-Transit Courier şimdi sizlerle!

E-Transit Courier

Ford Otosan tasarımcılarımız ve mühendislerimiz tarafından işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan yeni nesil E-Transit Courier'i tanıtmaktan gurur duyuyoruz.

Tasarımcılarımız ve mühendislerimiz, müşteri araştırmaları ve görüşmeleri temelinde “Tasarım Odaklı Düşünce” (Design Thinking) felsefesini kullanarak müşterilerimize uygun çözümler sunmak üzere E-Transit Courier araç mimarisini geliştirdiler. 

Sancaktepe AR&GE merkezimizde yapılan lansmanda konuşan Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, uzun yıllara dayanan pazar liderliğimizi ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik benzersiz anlayışımızı vurguladı. 

Ford Otosan Liderimiz Güven Özyurt ise, E-Transit Courier'in Ford Otosan için önemine vurgu yaparak şunları söyledi: 

“Üretim gücümüzün yanı sıra mühendislik ve tasarım yetkinliklerimizin son göstergesi E-Transit Courier ile Ford'un elektriklenme yolculuğundaki rolümüzü artırmaya devam ediyoruz. Hem elektrikli hem de içten yanmalı motor alternatifleriyle müşterilerimizle buluşturacağımız yeni Courier'in tasarımını Dunton ve Köln'deki Ford tasarım ekipleriyle geliştirmekten ve mühendisliğinin tüm sorumluluğunu almaktan büyük gurur duyuyoruz. Ford Otosan olarak bizi her daim geleceğe taşıyacak araçları geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz.”

Tamamen elektrikli verimlilik ve şarj çözümleri

E-Transit Courier, müşterilerimize sürüş deneyiminde tavizsiz bir performans sunmak üzere Design Studio’da özenle tasarlandı. Bu, aracımızın tamamen elektrikli güç aktarma organları, güçlü 100 kW motor ve tek pedallı sürüş kabiliyeti sayesinde mümkün olacak.

11 kW AC akımla 5,7 saat olarak hedeflenen şarj süresi sayesinde araçlarını evde şarj etmeyi tercih eden müşterilerimizin beğenisini kazanacak şekilde tasarlandı. Müşterilerimiz ayrıca geceleri daha ucuz elektrik tarifelerinden yararlanmak için SYNC ekranını veya şarj yazılımını kullanarak şarjlarını planlayabilecekler. E-Transit Courier, DC hızlı şarj özelliğiyle sadece 10 dakikada 87 km menzil eklemesi ve 35 dakikadan kısa sürede %10 ile %80 arasında şarj imkânı sağlayacak.

“Tak ve Şarj Et” özelliği sayesinde fişin takılmasıyla otomatik olarak başlayan şarj işlemi, fişi çektikten sonra sona erecek, araç sahibine de fatura ve şarj özeti gönderilecek. İki şarj arasında daha fazla yol gidebilmesi için geliştirilen “Intelligent Range” özelliği daha doğru menzil hesaplaması sunmak için veriler toplayacak. Bunun yanı sıra, beş veya daha fazla araca sahip olan müşterilerimiz, Ford Pro E-Telematics'in kişiye özel özelliklerinden de yararlanabilecek. Araç üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için anlık verileri kullanıp ve Ford Pro Şarj’ın etkili ve sezgisel kullanımını destekleyen özellikler de sunacak.

Yenilenmiş tasarım ve geniş yük kapasitesi

İşletmelerin özel ihtiyaçlarını karşılayan ve öne çıkan bir araca ihtiyaç duyduklarının farkındayız. Bu nedenle, E-Transit Courier'i cesur ve ayırt edici bir dış tasarıma sahip ve geniş, pratik bir iç mekâna sahip şekilde tasarladık. "Digiboard" gösterge panelinde Ford'un en yeni SYNC 4 sistemine sahip 12 inçlik dokunmatik orta ekran bulunuyor. İlerleyen dönemlerde Türkiye marketinde de yer alacak olan aboneliğe dayalı Bağlı Navigasyon trafik, park, şarj ve bölgeye özgü koşullarla ilgili güncellemelerle üretkenliği artırabiliyor ve sürücünün iş yükünü azaltabilecek. Araç, Android Auto ve Apple CarPlay için kablosuz uyumluluğu ile standart olarak gelecek. Buna ek olarak, yenilikçi “Office Pack” ile dizüstü bilgisayar kullanmayı, evrak doldurmayı veya kabinde mola vermeyi kolaylaştıracak, katlanabilir düz çalışma yüzeyi ve aydınlatma da yer alacak.

Ayrıca, E-Transit Courier’in tamamen yenilenen gövde tasarımı, 2,9 m3 olan toplam yük hacmini de önceki modele göre %25 artıyor. Aynı anda iki Euro paleti taşıyabilen araç, yeni yük geçiş bölmesi özelliğini kullanarak yük hacmi 2.600 mm'den daha uzun nesneler taşıyabilir. Maksimum taşıma kapasitesi 2.700 kg ve maksimum çekme ağırlığı 750 kg3 olan E-Transit Courier’in, işletmeler için ideal bir araç olacağına inanıyoruz.

Müşteri odaklı tasarım

Ford Otosan olarak, sürücü ve yük güvenliğinin önemini de anlıyoruz. E-Transit Courier, standart olarak sunulan kapsamlı gelişmiş sürücü destek sistemleri ile segmentinde bir çığır açmayı hedefliyor. Opsiyonel Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Şerit Ortalama ve Dur-Kalk, Kör Nokta Bilgi Sistemi ve Çapraz Trafik Uyarısı, Kavşak Asistanı ve Geri Fren Asistanı sürücüyü şehir içinde daha konforlu hale getirecek.

Son olarak, müşterilerimizin güvenliğini ve sahip olma maliyetlerini azaltma konusunda kararlıyız. Dahili modem, Ford Pro ekosistemi ile her zaman bağlantılı kalmanızı sağlarken bayi ziyareti gerektirmeden aracın özelliklerini zamanla geliştirebilen kablosuz yazılım güncellemeleri sunacak. Filo Başlangıç Önleme özelliği, filo yöneticilerinin çalışma saatleri dışında hırsızlığı veya izinsiz kullanımı önlemek için E-Transit Courier'i uzaktan etkinleştirmesine veya devre dışı bırakmasına olanak tanıyacak.

Dizel ve benzinli motorlu modellerin üretimine 2023'ün üçüncü çeyreğinde Ford Otosan Craiova fabrikamızda başlayacağız. Ardından, 2024 yılının sonunda E-Transit Courier’in üretimine geçeceğiz.

Bu yenilikçi aracı pazara sunmak için Ford Pro ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz.