Driventure ile 3 Firmaya Yatırım

Driventure

Otomotiv endüstrisi ve mobilite dünyasının geleceğini şekillendirecek girişimleri desteklemek için kurduğumuz kurumsal girişim sermaye şirketimiz Driventure aracılığıyla, Bluedot, Deepenai ve Delivers.AI adlı üç yenilikçi girişime önemli yatırımlar yaptığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Akıllı hareketlilik, elektrifikasyon, bağlantılı ve otonom araç teknolojileri, Endüstri 4.0, otomotivde müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik odak alanlarında, tohum veya erken aşama seviyesinde olan, yenilikçi ve teknoloji tabanlı girişimlere yatırım yapma amacıyla kurduğumuz Driventure aracılığıyla, odak alanlarımızda faaliyet gösteren ve gelecekte stratejik iş birliklerine dönüşebilecek potansiyele sahip girişimleri değerlendirdik. Toplamda 10 farklı girişimi inceledik ve Bluedot, Deepenai ve Delivers.AI girişimlerini destekleme kararı aldık.

Destekleyeceğimiz Girişimler Geleceğin Kapısını Aralıyor

Elektrikli araç sürücüleri ile şarj istasyonlarını finansal teknolojilerle bir araya getiren akıllı mobilite çözümü platformu Bluedot, Driventure'dan 2021 yılında aldığı yatırıma ek olarak 2022'de de yatırım aldı. Sürücüler bu platform sayesinde araçlarını şarj ettikleri süre boyunca yakınlarındaki restoran, kafe, spor merkezleri gibi pek çok olanaktan Bluedot kullanıcılarına özel indirimlerden faydalanabiliyor. Elektrikli araç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere dünyada bir ilke imza atarak Amerika'da elektrikli araba kullanıcılarına özel Bluedot Debit Card'i hayata geçiren platform bu sayede harcamaları yönetme, kolay ödeme fırsatını sunuyor.

Bluedot, 2023'te filoları da dahil ederek hizmetlerini genişleterek elektrikli araç müşterilerimiz için akıllı mobilite çözümü olarak stratejik fırsatlar sunacak.

Büyüme Yolculuğumuz Hızlanacak

Deepenai, yatırım yaptığımız bir diğer heyecan verici startup. Otonom araçlar için bilgisayar görüsü eğitimini hızlandırmaya yönelik çok sensörlü veri etiketleme araç ve hizmetlerinin yanı sıra Ford Otosan tarafından da aktif olarak kullanılan kalibrasyon araçlarını sunuyor.

Teslimat teknolojisi girişimi Delivers.AI ise çevrimiçi sipariş platformlarına, parsel şirketlerine, e-ticaret şirketlerine, restoran ve süpermarket zincirlerine otonom robotik teslimat ağı ile yeni nesil bir teslimat hizmeti sağlıyor. Son tüketiciler sipariş platformları aracılığıyla posta, market ve gıda ürünlerini Delivers.AI otonom robotları ile teslim alıyor.

Gelecekte Delivers.AI ile gelecekte müşterilerimize son nokta teslimatı hizmeti sağlayarak multi-model ulaşım seçeneği sunmayı hedefliyoruz. Delivers.AI ile şu aşamada denemeler ve fizibilite ölçümleri için hazırlıklar sürüyor.

Bu startup'lara yaptığımız yatırımların, sadece stratejik rekabet avantajı sağlamakla kalmayacağını; aynı zamanda pazardaki bilgi ve anlayışımızı artıracağını, iç girişimciliği destekleyeceğini ve büyüme yolculuğumuzu hızlandıracağını düşünüyoruz. Driventure ile, köklü Ar-Ge organizasyonumuza, deneyimimize ve mühendislik yetkinliklerimize erişim sağlayarak startup'lara destek olmayı hedefliyoruz.

Yenilikçi ve teknoloji temelli girişimlere yatırım yaparak otomotiv endüstrisinin ve hareketlilik dünyasının geleceğini şekillendirmeye taahhüt ediyoruz. Bluedot, Deepenai ve Delivers.AI'daki yatırımlarımızın etkisini görmek ve başarılarına destek olmak için sabırsızlanıyoruz.