Mustang Ruhunu Taşıyan Mach-E Şimdi Türkiye’de

Mach-E

İkonik Mustang ruhunu taşıyan tamamen elektrikli yeni Mustang Mach-E aracımızı Türkiye’de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyoruz! Binek segmentinde ilk elektrikli aracımız olan Mustang Mach-E, sizler için spor otomobil performansını sıfır emisyonlu sürüş heyecanıyla birleştiriyor.

Ford Türkiye İş Alanı Liderimiz Özgür Yücetürk, “Otomotiv sektörü büyük bir dönüşümden geçerken Ford olarak bizler de teknolojilerimizle geleceği bugünden yaşatmayı hedefliyoruz. Elektrifikasyona öncülük etme vizyonumuz ile çıktığımız bu yolda bu kez de Ford’un efsanevi modeli Mustang’in ruhunu taşıyan, yeni ve %100 elektrikli Mustang Mach-E’yi müşterilerimizle buluşturuyoruz. %100 elektrikli Mustang Mach-E, ikonik Mustang ruhunu korumanın yanı sıra şimdiye kadarki en gelişmiş teknolojileri sıfır emisyonlu sürüş performansıyla bir araya getiriyor” dedi.

Duyarlı, enerji tasarruflu, çevre dostu bir güç kaynağına sahip olan Mustang ailesinin bu üyesi, 5,1 saniyeye kadar inebilen 0-100 km/s hızlanma sağlayabilen versiyonları ve tek motorlu arkadan itiş (RWD) ve çift motorlu dört çeker (AWD) sürüş seçenekleriyle spor otomobil özgürlüğü ve performansı sunuyor.

Mustang Mach-E’nin standart menzilli (Standard Range) ve önümüzdeki dönemde gelecek olan uzatılmış menzilli (Extended Range) batarya seçenekleri, menzil endişesini ortadan kaldırarak sınıfındaki kuralları baştan yazıyor. Green NCAP tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler kapsamındaki temiz hava ve sera gazı emisyon testlerinden tam not alan Mustang Mach-E, iki şarj arasında 600 km'ye kadar WLTP (Uluslararası Uyumlu Hale Getirilmiş Hafif Araç Test Prosedürü) elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

Gelişmiş performans ile heyecan verici sürüş deneyimi 

Benzersiz karakteriyle çekiciliğini ortaya koyan Mustang Mach-E'nin tamamen yeni olan yapısı, performansı artıran ağırlık dağılımından ve tamamen elektrikli aktarma organlarının tork dağıtımından tam anlamıyla yararlanmak için Ford Team Edison tarafından geliştirildi.

Eksi 40 santigrat dereceye kadar test edilen yüksek performanslı bataryalar, çarpmalara karşı korumayla çevrelenmiş su geçirmez bir kasanın içinde sabitlendi. Gelişmiş aktif sıvı ısıtma ve soğutma sistemi; ekstrem hava koşullarında optimize edilmiş performans, geliştirilmiş şarj süreleri ve sürekli yüksek hızlı sürüş için batarya sıcaklıklarını düzenliyor.

Batarya gücü, RWD (Arkadan İtiş) modeller için tamamen yeni, yağ soğutmalı, arkaya monte edilmiş bir AC motora ve AWD (Dört Çeker) modeller için öne monte edilmiş ek bir motora aktarılıyor. Sabit mıknatıslı, senkronize arka motor yalnızca 0,5 saniyede azami tork sağlıyor:

• Mustang Mach-E RWD modelleri, standart menzilli batarya (Standard Range) ile 269 PS ve 6,1 saniyede 0-100 km/s hızlanma, önümüzdeki dönemde sunulacak uzatılmış menzilli batarya (Extended Range) ile 294 PS ve 6,2 saniyede 1 0-100 km/s hızlanma, her iki motor ile de 430 Nm tork sunuyor.

• Mustang Mach-E AWD modelleri, standart menzilli batarya (Standard Range) ile 269 PS ve 5,6 saniyede 0-100 km/s hızlanma, önümüzdeki dönemde sunulacak uzatılmış menzilli batarya (Extended Range) ile 351 PS ve 5,1 saniyede 1 0-100 km/s hızlanma, her iki motor ile de 580 Nm tork sunuyor.

Mevcut dört çeker sistemi, daha iyi hızlanma ve yol tutuşu için ön ve arka tekerleklere bağımsız olarak tork uyguluyor ve mükemmel Mustang hissini yaşatıyor. Amortisörler, yaylar, viraj demirleri, direksiyon ve aktarma organlarında yapılan özgün, benzersiz ayarlar daha dar, daha virajlı yollar ve daha yüksek hız limitleri için özel olarak uyarlanıyor.

Hızlı ve kolay şarj

Ford Mustang Mach-E’yi şarj etmek de hızlı ve basit. Müşterilerimize, evden şarjı daha hızlı, daha akıllı ve daha kolay hale getirmek için opsiyonel bir Ford Connected Wallbox sunuyoruz. 7,4 kW ve 11 kW versiyonları bulunan duvara monte şarj cihazı, Mustang Mach-E’nin bataryasını 7,4 kW ile 8-10 saatte, 11 kW ile 6-7 saatte yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar doldurabiliyor.

Yolculuğunuz sizi nereye götürürse götürsün sürüş deneyimini devam ettirmek için standart olarak 6 metrelik Ford Genel Şarj Kablosu ve 6,7 metrelik Evrensel Ev Şarj Kablosuna da sahip oluyorsunuz.

Birinci sınıf yeni nesil entegre teknoloji

Mustang Mach-E, şimdiye kadarki en konforlu ve güven verici Ford deneyimini sunmak için gelişmiş teknolojileri kullanıyor ve hiç olmadığı kadar bağlantılı, üstün performanslı ve kişiselleştirilmiş sürüş deneyimini yaşatıyor.

● Yeni nesil SYNC ile son derece kişiselleştirilmiş bir araç içi deneyim

● Makine öğrenimi sayesinde sürücüye uyum sağlama

● 15 Avrupa dilindeki doğal, günlük konuşmaları algılama

● Kablosuz bağlantıya sahip Apple CarPlay ve Android Auto

● 15,5 inç tam HD dokunmatik ekran

● Yedek kodla araç kilidini açma ve çalıştırma opsiyonu

● Anahtar tanıma sistemiyle araç ayarlarını sürücü araca girmeden uygulama

● Akıllı bagaj kapağı teknolojisi

Ayrıca, Mustang Mach-E ile sunduğumuz yeni sürüş modları sürücülerin kendilerine uygun bir sürüş deneyimi yaşamalarını da sağlıyor. Yolculuk esnasında, sürücüler seçilebilir sürüş modlarını (Whisper, Active ve Untamed) kullanarak sürüş deneyimlerini modlarına kolayca uydurabiliyor.

● Active modu: Tamamen elektrikli bir aracın sessiz dinginliğini eğlenceli, heyecan verici Mustang performansıyla dengeleyerek, onu günlük sürüş için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

● Untamed modu: Heyecanı artırmak isteyen sürücüler için Mustang Mach-E'nin tüm potansiyelini açığa çıkaran bu mod; daha keskin bir direksiyon hakimiyeti sağlıyor, gaz tepkisini artırıyor. İç tasarımda ise güçlendirilmiş ses sistemi, sürücü ekranında hızlanma ve viraj alma kuvvetlerini yansıtan dinamik algılama çizgileri ile performansı bir üst seviyeye taşıyor.

● Whisper modu: Mustang Mach-E'nin keyfini çıkarmanın en rahatlatıcı yolunu sunan Whisper modu, daha yumuşak hız pedalı tepkisi, daha hafif direksiyon kontrolleri ve kokpit içindeki en sessiz ortamıyla performans ve gücü konforla buluşturuyor.

Mustang ruhunu yeni nesil teknolojiyle harmanlayan Mach-E, yolculuklardan alınan keyfi doruğa çıkaran sürücü destek teknolojileriyle sınıfındaki kuralları belirlemeye aday:

● Öndeki araçla mesafeyi otomatik olarak koruyan, aracın şeridinde kalmasına yardımcı olan Dur&Kalk ve Şerit Takip özellikli Akıllı Uyarlanabilir Hız Kontrolü sistemi gerektiğinde trafikte aracı tamamen durdurup otomatik olarak tekrar hareket ettirebiliyor.

● Gelişmiş Otomatik Park Sistemi (Active Park Assist 2.0) sadece tek tuşla paralel ve dikey park alanlarına tam otomatik manevralar sağlıyor.

● Çarpışma Önleme/Algılama Sistemi (Pre-Collision Assist) yayaları, bisiklet sürücülerini algılayabiliyor, hatta olası bir çarpışmayı algıladığında sürücü uyarılara yanıt vermese bile otomatik olarak fren yaparak güvenliği garanti ediyor.

● Sürücünün kör noktasını izleyen Şerit Takip Sistemi (Lane-Keeping System), olası bir çarpışma algılandığında şerit değişikliğinin önüne geçiyor.

Efsane Mustang'i deneyimlemenin yepyeni bir yolu

Efsane Mustang’in imza dış tasarımından izler taşıyan Mustang Mach-E, iç mekânın tamamında şık ve modern tasarım ile akıllı işlevselliği birleştiriyor.

Gövde altına yerleştirilmiş batarya sayesinde iç mekânda beş yolcu ve bagajları için SUV’un kullanım ve depolama alanı en üst düzeye çıkıyor. Dünyanın köklü tasarım ödüllerinden IF Design Awards ile taçlandırılan ve teknoloji paketi ile sunulan B&O Ses Sistemi çift kaportalı gösterge paneli gibi geleneksel Mustang tasarım özellikleri ile harmanlanıyor.