Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Ar-Ge Üssümüzdeydi

Bakan Varank

Sancaktepe Ar-Ge Merkezimiz, önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, sektörün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip olan merkezimizde incelemelerde bulundu.

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün’ün yanı sıra Genel Müdür Yardımcılarımız Burak Gökçelik ve Güven Özyurt’un da aralarında bulunduğu pek çok yöneticimiz Ar-Ge alanında gerçekleştirmekte olduğumuz mühendislik çalışmaları hakkında Bakan Varank’ı bilgilendirdi.

Elektriklendirme, otonom ve bağlantılı araçlar, CO2 azaltımı gibi konuları gelecek vizyonuna alan şirketimizin Ar-Ge Merkezi’nde bu kapsamda geliştirilen yenilikçi projeleri birebir yöneticilerimizden ve teknolojileri geliştiren mühendislerimizden dinleyen Varank, yerli mühendislik gücümüzle geliştirilerek dünya pazarlarına sunduğumuz araç ve teknolojileri takdirle değerlendirdi. Tasarım stüdyomuzu ve yeni teknolojiler ile fikir geliştirme çalışmalarının yapıldığı Ar-Ge Lab’imizdeki çalışmaları gözlemleyen Varank, Türkiye’nin teknolojik gelişimine, ekonomisine ve geleceğine sunduğumuz katkılar nedeniyle tüm yöneticilerimizi ve mühendislerimizi tebrik etti.

Ar-ge ve tasarıma verdiği önemin bir göstergesi olarak hükümetin sağladığı desteklerin dünya ile yarışan teknolojilerin yerli olarak geliştirilmesinde kullanılmasının gurur verici olduğunu belirten Varank, ziyaretinin ardından, “Ford Otosan, bir yandan yakaladığı kalite anlayışıyla global pazarlara dönük üretim yaparken bir yandan da kendi geliştirdiği teknolojileri ihraç eder duruma geldi. Hükümetimizin sağladığı cazip desteklerle Ar-Ge’ye, tasarıma yatırım yapan şirketler hem kendileri kazanıyor hem de ülkelerine kazandırıyor,” açıklamasında bulundu.