Eskişehir Rallisi’ne Hazırız!

Eskişehir Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan Eskişehir Rallisi ile sürüyor. 13-15 Haziran tarihleri arasında tamamı asfalt zeminde gerçekleşecek olan yarışta Castrol Ford Team Türkiye pilotlarımız, 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker Fiesta R2T, R2 ve ST araçlardan oluşan toplam 12 otomobille mücadele edecek.

Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci uluslararası rallisi olan Eskişehir Rallisi, aynı zamanda 2019 FIA Avrupa Ralli Kupası, 2019 FIA Balkan Ralli Kupası ve Avrupa Gençler Ralli Kupası’na (ERT Junior) puan veriyor.

Halihazırda markalar şampiyonasında ilk sırada bulunan Castrol Ford Team Türkiye takımımız, Eskişehir’de bu liderliği pekiştirmeyi hedefliyor. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, “Türkiye Ralli Şampiyonası 2019 sezonuna Ege ve Akdeniz rallilerindeki başarılı performansımızla hızlı bir giriş yaptık. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın WRC Marmaris Rallisi haricindeki ikinci uluslararası rallisi olan Eskişehir’deki bu önemli yarışta başarılı çizgimizi sürdürmek için büyük mücadele vereceğiz. Eskişehir, aynı zamanda sponsorumuz Ford Otosan’ın üretim yaptığı ve kendi klasmanının şampiyonu olarak ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ (ITOY) ödülünün sahibi F-MAX’in üretildiği şehir. Yani bir anlamda kendi evimizde yarışacağımız bir ralli olduğu için heyecanlıyız. 2019’da Türkiye Ralli Şampiyonası’nda markalar, pilotlar & co-pilotlar, genç pilotlar, 2 çeker ve Türkiye Historic Ralli şampiyonluğu hedefiyle ilerlerken Eskişehir’de bu hedefimize uygun olarak tüm klasmanları kazanma hedefiyle yarışacağız,” sözleriyle Eskişehir Rallisi’nin takımımız için olan önemini vurguladı.Buğra Banaz kendi evinde

İddialı pilotlarımız Murat Bostancı ve Onur Vatansever sezonun ilk iki yarışı sonrası “2019 pilotlar & co-pilotlar şampiyonluğu” yolunda liderliklerini sürdürürken Eskişehir Rallisi’nde yaklaşık 300 beygir güç sunan 1.6 litre uluslararası yılın motoru ödüllü EcoBooost benzinli motor teknolojisine sahip 4 çeker Fiesta R5 ile yarışacaklar.

Bu yıl 4 çeker Fiesta R5 ile yarıştaki yerini alan ve sezonun ilk iki yarışında başarılı bir performans sergileyen Buğra Banaz, Burak Erdener’le birlikte, bu defa kendi memleketi olan Eskişehir’de ilk 3’te yerini alarak markalar şampiyonluğu yolunda takımımıza katkı sağlamak için yarışacak.

Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda ise Castrol Ford Team Türkiye takımımız adına efsane bir isim, Kemal Gamgam 1974 model Ford Escort MK2 ile yarışacak.Geleceğin Pilotları – “Drive to the Future”

Geleceğin ralli pilotlarını motorsporları dünyasına kazandırma misyonuyla genç pilotları destekleyen Castrol Ford Team Türkiye takımımızın “Drive to the Future” çatısı altındaki genç pilotlarından Mert Kaya 1.0L EcoBoost motora sahip 2 çeker Fiesta R2T ile ilk rallisini Eskişehir’de gerçekleştirecek. Mert Kaya’ya bu yarışta tecrübeli co-pilot Emir Şahin eşlik edecek.

ERT Junior’a da puan veren Eskişehir Rallisi’nde Gençler Kupası’nı kazanmak için mücadeleye hazır isimler arasında Mert Kaya-Emir Şahin ikilisinin yanı sıra 2 çeker Fiesta R2T araçla yarışacak Üstün Üstünkaya-Gürkal Menderes ikilisi ve Fiesta R2 ile yarışacak And Sunman-Efe Ersoy ikilisi yer alıyor.

Eskişehir Rallisi’nde Fiesta Rally Cup’ta 2 çeker Fiesta R2T araçla yarışacak diğer Castrol Ford Team Türkiye ekiplerimiz ise Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ve Kaan Karamanoğlu-Nehir Yılmaz ikililerinden oluşuyor. Fiesta Rally Cup’ta Uğur Çelikyay-Yusuf Çelik ikilileri Fiesta R2 ile, Özcan Söke-Barkın Şahin ve Levent Şapçılar-Deniş Gümüş, Mert Gür-Tuğkan Erden ikilileri ise Fiesta ST ile mücadele verecek.

Bu zorlu ve hız göstergelerinin üst seviyeleri zorlayacağı rallide tüm pilotlarımıza başarılar diliyoruz!