Uzun Yolun Ustalarına 222.222’nci Ford Trucks Kamyon!

slider

Ağır ticari araç markamız Ford Trucks ile ilgili önemli bir gelişmemiz var. 16 Ocak’ta Ford Trucks kamyon ve çekicilerini ürettiğimiz Eskişehir İnönü Fabrikamızda 222.222’nci kamyonumuzu alkışlarla hattan indirdik.

Uzun Yolun Ustaları Yepyeni Bir Araçla Tanışıyor

222.222’nci kamyonumuzu uzun yolun ustalarıyla buluşturmak için Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Genel Müdür Baş Yardımcımız Lisa King, Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Güven Özyurt, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, İnönü Fabrika Müdürümüz Aysan Hoşver ve fabrika çalışanlarımızın katıldığı törendeki heyecanımız bir başkaydı.

Araç, Dizel Motor ve Güç Aktarma Organlarını Tek Çatıda Toplayan Türkiye’deki Tek Fabrika

Gelin, Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemleri üretimini gerçekleştirdiğimiz İnönü Fabrikamızı daha yakından tanıyalım. Transit araçlarda kullandığımız Duratorq motorlar ile 100 milyon ABD dolarını aşan bir yatırımla hayata geçirdiğimiz, Euro 6 emisyon standartlarına uygun ve fikri mülkiyet hakları %100 Ford Otosan’a ait olan Ecotorq motorlarımızı İnönü Fabrikamızda üretiyoruz.

88.000 m2 kapalı, 1,1 milyon m2 açık alanda faaliyet gösteren İnönü Fabrikamızın kamyon üretim kapasitesi; 2014 yılında yaptığımız yatırımlarla yılda 15.000 adede yükseldi. Bunun yanında fabrikamız, toplam 80.000 adet motor ve 140.000 arka aks üretim kapasitesine de sahip.

Peki, Ford Trucks ürünlerimizi 2020 yılı itibarıyla 50 ülkeye ihraç etmeyi hedeflediğimizi biliyor muydunuz? Transit araçların arka akslarının Ford Avrupa’daki tek üretim merkezi olan İnönü Fabrikamız Türkiye’nin araç, dizel motor ve güç aktarma üretim çeşitliliğini tek çatı altında toplayan tek fabrikasıdır.

222.222’nci Ford Trucks aracımızın geliştirilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımızı kutluyoruz.