Umuda Bir Adım…

Gonca Sofuoğlu
gonca sofuoğlu

Gonca Sofuoğlu Temiz Müşteri Deneyimi Lideri

Cerebral palsy (CP); doğum öncesi, sırası ya da sonrasında beyinde meydana gelen hasar dolayısıyla oluşan, özellikle çocukluk döneminde sık görülen bir fiziksel engellilik durumu. Tam tedavisi maalesef mümkün olmayan bu rahatsızlık ömür boyu tedavi ve özel eğitim gerektiriyor. Bu hastalıktan mustarip binlerce çocuğumuz için, hayatlarına ışık olacak bir yol var: Steptember.

Ford Otosan olarak, 6 yıldır cerebral palsy hastalığı ve bu hastalıkla yaşamaya çalışan binlerce çocuğun tedavisi için farkındalık yaratmayı amaçlayan Steptember kampanyasına dahil olmaktan gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en fazla sosyal fayda sağlayan şirket olduğumuz çalışmada, bu yıl da yine takımlarımızı kurduk, adımsayarlarımızı taktık ve yürümeye başladık. Milyonlarca adım ve iki ay süren etkinliklerin sonunda 30 şirket içinde birincilik elde ederek küçük yüreklere dokunmanın mutluluğunu yaşadık.

Zorlu ve pahalı mücadeleler vererek hayata tutunmaya çalışan cerebral palsy’li çocuklarımız için dahil olduğumuz Steptember kampanyası, kurum içindeki iletişimimizi güçlendiren önemli bir güç oldu aynı zamanda. Bizler günde 10 bin adım hedefiyle çıktığımız yolda hem adım adım sağlık için bağış topladık hem de birbirimizi daha yakından tanıdık. Düzenlediğimiz kermesler, tatlı satışları, seminerler, hobi atölyeleri ve spor dersleriyle aslında ne kadar farklı uğraşlara sahip olduğumuzu, içimizde ne renkler barındırdığımızı da öğrenmiş olduk. Her gün gördüğümüz, selam verdiğimiz, ortak çalışma alanlarını paylaştığımız arkadaşlarımızın başarılı birer pastacı, harika bir yoga eğitmeni, bir parça çamuru sanat eserine dönüştürebilen insanlar olduğunu görmek bizleri daha da yakınlaştırdı.

Steptember projesinin bir diğer katkısı ise; Ford Otosan’da çok önem verdiğimiz “Ortak Kültür” çalışmamızda amaçladığımız “aynı hedef için birlikte hareket etme” düşüncesini pekiştirmek oldu. Sosyal sorumluluk projelerinin sağladığı; faydayı görüp ortak hareket edebilme, hoşgörü ve iş birliğinin en canlı ve en güzel örneğini Steptember’la birlikte gördük.

Bu yıl kurduğumuz 101 takımla, Ford Otosan olarak 442.759,15 TL, Türkiye’de de toplam 1.176.175,52 TL bağış ile binlerce cerebral palsy’li çocuğumuzun hayatına ışık olacak, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatacak.

Sosyal sorumluluk ve gönüllülük projeleriyle farkındalık yaratmanın, varlığımızı başka insanlar için yararlı kılmanın mutluluğu ve huzuru paha biçilemez. Hayata bakış açımıza ve karakterimize katkı sağlayan böylesine anlamlı bir projede, takımlar oluşturarak ilk fitili ateşleyen, destek olan, katkı sağlayan, etkinliklere katılan herkese yürekten teşekkür ederim. Ford Otosanlılar olarak Steptember kampanyasına dahil olarak cerebral palsy’li çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Adımlarınıza ve yüreğinize sağlık!