Castrol Ford Team Türkiye, Rally Turkey’de de başarı peşinde koşacak!

Finlandiya Rallisi

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından WRC-Dünya Ralli Şampiyonası heyecanı Rally Turkey organizasyonu ile 13-16 Eylül tarihlerinde Marmaris’te!

Castrol Ford Team Türkiye ekibimiz, 8 yıl aradan sonra ülkemize geri dönen Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı Marmaris Rallisi’nde (Rally Turkey) ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi ve WRC2 ve JWRC kategorilerinde üst sıralarda yer almayı hedefliyor. Yaklaşık 312 km’lik 17 özel etaptan oluşan WRC-Dünya Ralli Şampiyonası 10. yarışı Rally Turkey’e 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcu katılacak. Ülkemizin cennet köşesi Marmaris’in muhteşem doğasında olağanüstü anlara sahne olacak yarışta ülkemizi 29 otomobil ve 58 sporcu temsil edecek.

Marmaris Rallisi’nde pilotlarımız Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi son 6 yıldır dünyada yılın motoru ödüllü EcoBoost benzinli motor teknolojisine sahip 4x2 Fiesta R2T ile mücadele edecek. Pilotlarımız Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisinin ödüllü EcoBoost motora sahip 4x4 Fiesta R5 ile yer alacağı WRC2 şampiyonası ise Dünya Ralli Şampiyonası’nda katılımın ve rekabetin en yüksek olduğu kategori. Ford Motorsport Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, WRC-Marmaris Rallisi öncesinde marka rekabeti, ralli hazırlık süreci ve böylesine önemli bir organizasyonun yeniden ülkemizde düzenlenmesi konusunda duyduğu heyecanı bizlerle paylaştı:

Başarılı WRC2 pilotumuz Murat Bostancı ise Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ralli pilotu için yeri ve önemini değerlendirerek ilk yarışından ve Marmaris Rallisi öncesindeki hislerinden bahsetti ve Marmaris’i sezonun diğer lokasyonlarıyla karşılaştırdı:

Castrol Ford Team Türkiye ile bu sezon neler yaşadık?

Ralli Turkey’deki zorlu mücadele öncesinde sezon boyunca katıldığımız yarışlara, topladığımız puanlara bir göz atalım istedik.

Avrupa Şampiyonu unvanına sahip tek Türk ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, yarış sezonuna 5-8 Nisan tarihlerinde Fransa’nın Corsica adasında yapılan JWRC-Dünya Gençler Ralli Şampiyonası Tour De Corse rallisi ile açmıştı. Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi virajlarıyla ünlü ve lokal pilotların boy gösterdiği zorlu ralliyi geleceğin Dünya Ralli Şampiyonları arasında gösterilen toplam 14 pilot arasında 8. sırada tamamlayarak sezona güzel bir başlangıç yapmıştı.

Motorsporlarına desteğimizde de hız kesmiyoruz!

Ford Trucks olarak, WRC'de mücadele eden dünyanın en önemli ralli takımlarından M-Sport World Rally Team'e destek olmak amacıyla ekim ayında dünya prömiyeri yapılacak olan çekicimizden ikisini M-Sport'un hizmetine vererek geçtiğimiz yılın şampiyonunun gücüne güç ekledik.

Ford Trucks Pazarlama Müdürümüz Bahattin Topçu, Marmaris Rallisi öncesinde M-Sport Genel Müdürü Malcolm Wilson'a anahtarları takdim etti. Servis alanındaki M-Sport garajında düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Ford Trucks Pazarlama Müdürümüz Topçu, motorsporlarına yatırım yapmaya ve desteklemeye devam edeceğimizi, çekici sektöründe standartları yeniden belirleyecek yeni çekicilerimizi M-Sport'un hizmetine sunmaktan mutluluk duyduğumuzu söyledi.