2030’da Tüm Binek Modellerimiz Elektrikli Olacak!

Ford EV

Ford Avrupa, tüm binek modellerimizin 2026 yılına kadar tam elektrikli ya da şarjlı hibrit üretileceğini, 2030 yılında ise tüm binek modellerimizin tamamen elektrikli olacağı hedefiyle Avrupa pazarındaki dönüşümünü duyurdu!

Ford Avrupa Başkanımız Stuart Rowley, “Ford Avrupa'yı başarılı bir şekilde yeniden yapılandırdık ve 2020’nin dördüncü çeyreğinde kârlılığa geri döndük. Şimdi etkileyici yeni araçlar ve dünya standartlarında bağlantılı bir müşteri deneyimi ile Avrupa'da tamamen elektrikli bir geleceğe doğru ilerliyoruz,” sözleriyle duyurduğu hedefimiz doğrultusunda binekten hafif ticariye, Ford’un Köln Fabrikası’ndan Kocaeli Fabrikalarımıza yatırım ve üretim planlarını da açıkladı.

2020’de Avrupa pazarında hafif ticari araç satışlarında altıncı kez lider olan markamız, özellikle yakın gelecekte Volkswagen ile birlikte Ford Otosan fabrikalarımızda hayata geçireceğimiz üretimlerimizle liderliğinin yanı sıra öncü kimliğiyle de büyümeyi hedefliyor.

Ticari araçlar için yepyeni bir ekosistem oluşturarak müşteri deneyimini ve verimliliği en üst seviyeye taşıyacak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Özellikle filo sahiplerinin işlerine verimlilik katacak yenilikler üzerinde çalışıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde duyurduğumuz Google iş birliğimizden elde edeceğimiz verilerle hem binek hem de ticari araç müşterilerimizin bir araçtan beklentilerini en üst seviyede karşılayacağız.

Global elektrifikasyon planlarımız ve üretim merkezlerimizde alacağımız aksiyonlar hakkında daha detaylı bilgileri önümüzdeki aylarda paylaşacağız. Takipte kalın!