Yeni Nesil Ecotorq Motorumuzun Seri Üretimine Başladık [İnfografik]

Ford

Güçlü Ar-Ge geleneğimizle ülkemizin sıfırdan motor geliştirme ve üretme yeteneğine sahip tek şirketi olarak %100 Türk mühendisliğiyle ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motor ailesinin seri üretim başlangıç törenini Eskişehir İnönü fabrikamızda büyük bir katılımla gerçekleştirdik.

 

Ford Trucks’la Dünyaya Açılacak

320 Ar-Ge mühendisimizin çalıştığı ve 100 milyon doları aşan bir yatırımla seri üretimine başladığımız yeni nesil Ecotorq motor ailesi, yurt içinin yanı sıra yurt dışı pazarlara da ihraç edilecek Ford Trucks kamyon ve çekici modellerimizde kullanılacak. -50 dereceden +50 dereceye kadar tüm coğrafya koşullarına uygun olarak geliştirdiğimiz Ecotorq motor ailesi, tüm dünyaya ihraç edilerek ekonomimize de önemli katkı sağlayacak.

 

Tüm Dünyanın Yükünü Taşıyacak

Törende konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ecotorq motor ailesinin gücüne ilişkin olarak “Bugün, Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk ve tek kamyon motorunu dünyaya sunmanın heyecanını yaşıyoruz. İnönü fabrikasında ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketimiz; bu ürünü geliştirme, yenileme, yurt dışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkına sahiptir. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. En önemlisi de ülkemiz, otomotiv sektöründe teknoloji ve Ar-Ge gücünü bir kez daha kanıtlıyor. Eskişehir İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz.” açıklamasında bulundu.

Sınıfının Lideri

Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün ise “Sanayide yaratıcılığın, güvenilir üretimin ve başarının uzun soluklu bir hareket olduğunun bilinciyle ülkemiz ekonomisine katma değer yaratmak için çalışıyoruz. Ford Otosan olarak inovatif bir mimariye sahip, Euro-6 emisyonlarını sağlayan, Euro-7 emisyonlarına hazır, dünya pazarları için rekabetçi, sınıfında lider özelliklere sahip bir motor ailesi geliştirdik.” açıklamasında bulundu.

Bu büyük heyecanımızda yanımızda olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcımız Will Periam ve Ford Otosan çalışanlarımıza teşekkürler.