Yeni Ford GT, 2016’daki Avrupa Açılışını Le Mans’tan Önce Yapacak

Ford_tn

Haziran ayında sergilenen yepyeni Ford GT yarış aracımız, Avrupa yarış açılışını Nisan 2016’da İngiltere Silverstone’da gerçekleşecek FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yapacak.

FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın açılışında iki araç pistte mücadele edecek. Araçlar, Kraliyet Otomobil Kulübü Turist Kupası için GT-Dayanıklılık Pro Class’ta yarışacak.

Bu etkinlik FIA tarafından duyurusu yapılan dokuz Dünya Dayanıklılık Şampiyonası yarışının ilki. Ford aracımız, yarışın ardından tarihi bir dönüş yaparak 50 yıl önce başarısıyla üst üste dört kez adını yazdırdığı Le Mans’ta, Fransa’da düzenlenen Le Sarthe etabında yer alacak.

“İnanıyoruz ki, ileri aerodinamiklik, hafiflik ve EcoBoost motor gücü özellikleri Ford GT’yi küresel sahnede mücadele edilmesi zor bir araç yapacak. İlk Ford GT’nin üretimindeki aynı ruh, bugün de şirketimizi aynı şekilde motive ediyor. Haydi, yarış başlasın!” diyor Ford Grup Başkanvekili, Global Ürün Geliştirme ve Baş Teknik Görevlisi Raj Nair.

Ocak ayında gözler önüne serilen yepyeni yüksek güçlü otomobilimiz ve 3.5 litre EcoBoost motor gücüne sahip Ford GT aracımız son derece sert ama hafif ana gövdeye sahip olması için karbon fiber içeren hafif kompozit yapıdan üretildi.

Yarış aracı ve seri üretilen aracın üretimi, Ford GT40’ın 1966 yılında “Le Mans’ın 24 Saati”nde birincilik, ikincilik ve üçüncülüğe yerleşmesinin 50. yılı şerefine 2016’da tamamlanacak. Ford aracımız Le Mans’taki zaferini 1967, 1968 ve 1969 yıllarında da devam ettirmişti.

Ford GT yarış aracımız, 2016’da FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda yarışmasının yanı sıra IMSA WeatherTech SportsCar Şampiyonası’nda da yarışacak.