Yeni Ford Focus Londra’da Tanıtıldı!

Yeni Ford Focus slider

Konfor, sürüş deneyimi ve büyüyen boyutları ile yeni bir çağı müjdeleyen Ford Focus tamamıyla yenilendi! Şimdiye dek en kabiliyetli ve teknik açıdan en yetkin Ford Focus, yepyeni tasarımıyla Londra’da tanıtıldı. Bugüne dek görülen en üstün işçilik, kalite ve üretim teknolojilerini sunmak için Ford’un Almanya’daki Saarlouis fabrikasına yapılan yatırımın ardından Yeni Focus’un kusursuz olması sağlandı.

Gelmiş geçmiş en yenilikçi, dinamik ve heyecan verici Yeni Ford Focus ile CUV tasarım hatlarına sahip maceracı “Active” ve lüks donanım detayları ile ön plana çıkan “Vignale” serileri sunuldu. Sadece bununla kalmadı; yolculuklarınızda bağlantı için FordPass Connect entegre modem, kablosuz şarj bölmesi, 8 inç renkli dokunmatik ekranlı SYNC 3 ve B&O PLAY ses sistemi de bir arada. Focus’ta ödüllü EcoBoost benzinli ve EcoBlue dizel motorları yüksek performans sunmaya devam ediyor. Ayrıca yüzde 10’a varan yakıt tüketimi iyileştirmesi de sağlıyor.

Otonom Sürüşle Tanışın

Level 2 otonom sürüş seviyesine sahip teknolojilerle sizi tanıştırmaya hazırlanan Yeni Focus, Ford Co-Pilot360 Yarı Otonom Sürüş Destek teknolojisini sunuyor. Otonom sürüş desteği ile artık sürüşleriniz daha konforlu, daha az yorucu ve çok daha güvenli olacak.

Yeni kamera sistemiyle virajlarda ve dönemeçlerde geniş açılı aydınlatma sunan Dinamik Ön Far Sistemi, Dur & Kalk (Stop & Go) fonksiyonu ile geliştirilmiş Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama Ortalama özellikleri içeren Adaptif Hız Kontrol Sistemi ise Yeni Ford Focus’u şimdiye kadarki en teknolojik aracımız yapan diğer özellikler.

İnsan Odaklı Tasarımıyla Yeni Ford Focus

Yeni Ford Focus yeni insan odaklı tasarım felsefesini bu modelle hayata geçiriyor. Daha geniş hacimli bir iç mekân sunan Yeni Ford Focus; Avrupa’da orta sınıf aile otomobilleri arasında en güven veren, sezgisel ve keyifli yolculuk deneyimini yaşatmak için sıfırdan tasarlandı. Aralarında Portakal Işıltısı, Ada Mavisi, Kumsal Grisi ve Vignale’ye özel dört kat uygulanan Koyu Dut Moru renklerinin olduğu 13 farklı dış renk ise Yeni Focus’un görsel dünyasını renklendiriyor.

Güven Veren Teknolojiler Yeni Focus’ta

%40 oranında artırılmış ön çarpışma dayanımı ile NCAP’ten beş yıldız alacağı öngörülen Yeni Ford Focus’ta güvenlik hep ön planda! Olası çarpışma anında gövde dayanıklılık performansını iyileştirmeye imkân tanıyan Ford’un yeni C2 platformunun dünyada esas alındığı ilk araç Yeni Focus oldu.

Avrupa’daki Ford modellerinde ilk kez kullanılan “Head-up” gösterge ise Yeni Ford Focus sürücülerine direksiyonda daha fazla güven veriyor. Park etme problemi yaşayanlara da destek olan Yeni Ford Focus, Geliştirilmiş Otomatik Park Sistemi ile bir düğmeye basarak tam otomatik park manevraları yapmanızı sağlıyor.

Çarpışma olasılığı algıladığında otomatik fren yapan Yaya ve Bisiklet Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, artık sadece yayaları değil bisikletleri de tespit edebiliyor. Sistem ön farların ışığını kullanarak karanlıkta bile çalışıyor.

Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Joe Bakaj: “Şansımızı Sonuna Kadar Kullandık.”

Ford Avrupa Ürün Geliştirme Başkan Yardımcısı Joe Bakaj, “Yeni Ford Focus, kendi segmentinde teknolojinin ve sürüş keyfinin zirvesinde yer alıyor. Sıfırdan tamamıyla yeni bir otomobil üretme şansı pek sık ortaya çıkmıyor. Yeni Focus’ta segmentinin en iyi otomobilini geliştirebilmek için bu şansı sonuna kadar kullandık.” dedi.

Ford Motor Company Grup Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Steven Armstrong: “Ürettiğimiz En İyi Otomobillerden Biri!”

Ford Motor Company Grup Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Steven Armstrong ise “Focus, 20 yıldır Avrupa’da ana modellerimizden biri konumunda. Tasarım, teknoloji ve sürüş keyfi açısından başı çeken Focus, otomobil severlerin Ford hakkında sevdiği her şeyi temsil ediyor. Geçen yıl Avrupa genelinde C segmentin otomobil satışlarının yaklaşık beşte birini oluşturduğu düşünüldüğünde Focus, şirketimiz için olduğu kadar müşterilerimiz için de önemini korumaya devam ediyor. Bu, şimdiye kadar ürettiğimiz en iyi otomobillerden biri.” diye konuştu.

Focus’taki En Geniş Model Yelpazesi

Beş kapılı hatchback, station wagon ve dört kapılı gövde seçenekleri ile görücüye çıkan en kapsamlı Ford Focus serisi otomobilseverlerin beklentilerini karşılamaya hazır! Yeni Focus serisi; giriş donanımında Trend, teknoloji ve konfor özellikleri ile Titanium, sportif tarzı ile Focus ST-Line, lüks donanım detayları ile Focus Vignale ve maceracı crossover duruşu ile Focus Active dâhil olmak üzere segmentinde otomobil severlerin beklentilerini karşılayacak en geniş model yelpazesini sunacak.

Beklenenin de ötesinde performans ve yenilikler sunan Yeni Ford Focus, herkesi hayrete düşürmeye hazırlanıyor! Onun bu harika özellikleri kazanmasının mutluluğunu yaşarken, sizi Yeni Ford Focus ile tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz!