Yeni Ford Focus ile İstanbul Sokaklarında…

Yeni Ford Focus

Gezi blogger’ı Seymen Bozaslan bu sefer İstanbul’da #fordileyolda! Hem de Yeni Ford Focus’la! Gelin hep beraber Seymen Bozaslan ve Yeni Ford Focus ile İstanbul’da bir gün geçirelim!

Yazı ve Fotoğraflar: Seymen Bozaslan

Ne büyük heyecandı ama! Uzun zamandır merakla beklediğim bir aracı, Yeni Ford Focus’u anlatmanın derin keyfi içindeyim şu an. Dile kolay, bir efsanenin son halini görmek, hatta görmekle yetinmeyip deneyimlemek benim için eşsiz bir tecrübe kesinlikle. Hadi sizi çok bekletmeden İstanbul’da geçirdiğim bir günümü ve araçta çok hoşuma giden başlıkları konuşalım.

Kadıköy’den Ortaköy’e, Üsküdar’dan Akaretler’e kadar süren yolculuğumda ilk dikkatimi çeken nokta sürücünün artık sağ kolunu koyabileceği geniş bir alanın varlığı oldu. Çünkü artık ne o koca vites ne de el freni var. Her şey küçük, modern ve kullanışlı.

“Akıllı şehirler, akıllı araçlar” sloganına son derece uygun bir araç Yeni Ford Focus. Özellikle güvenli, konforlu ve stressiz bir sürüş için çeşitli teknolojilerle donatılmış bir araç. Beni en çok etkileyen ise yapay zekâ teknolojisi Ford Co-Pilot360 oldu. Yolculuk sırasında aracın sağında solunda tehlike oluşturabilecek yaya, bisiklet gibi etkenlere oldukça duyarlı bir teknolojiden bahsediyorum. Anında sizi uyarıyor ve olası bir çarpışmanın önüne geçiyor. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde araç kullanırken aracınızın da sizin kadar dikkatli olması çok önemli bir özellik.

                                                

İstanbul’da Yeni Ford Focus ile deneyimlediğim efsane anlardan biri de otomobil tutkunları ve Ford seven insanların aracı görür görmez hemen incelemeye başladıklarını fark ettiğim an oldu. Bu yüzden bu araçla yola çıkınca etrafta size, sanki bir yerden tanıyordum der gibi bakan meraklı gözler görebilirsiniz. Ama bu bakışları üzerime alınmıyorum tabii. Tüm bakışlar Yeni Ford Focus’un dış tasarımına, biliyorum😊

Yeni Ford Focus ile İstanbul’da turlarken Kadıköy, Baba Sahne’de Kanlı Komedya tiyatro oyununa gittim. Tiyatroya ilginin her geçen gün arttığı İstanbul’da yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri bu kesinlikle. Keyifle izlediğim oyundan çıktığımda herkesin başına sıkça gelen ve gayet sinir bozucu olan bir durum ile karşılaştım. Şarjım bitme noktasındaydı! Çok fotoğraf çeken, çok telefon kullanan biri olarak Yeni Ford Focus’un beni, daha doğrusu telefonumu asla şarjsız bırakmayacağını öğrendiğimde çok mutlu oldum. Aracın kablosuz şarj özelliği ile tek yapmam gereken telefonumu şarj haznesine bırakmak oldu. Yani artık şarj aleti aramaya, kablolara dolanmaya son diyor Yeni Ford Focus!

İstanbul zor bir şehir. 24 saat herkesin bir yerden bir yerlere koşturmaya çalıştığı, zamanla yarıştığı bir metropolde bu koşuşturmanın konforlu geçmesi, B&O Ses Sistemi ile gayet mümkünmüş. Açın müziği, kendinizi bambaşka bir yerlerde hissedin diyeceğim, ama İstanbul pek güzel.

Ben Yeni Ford Focus ile İstanbul sokaklarında yaptığım keşiflerden büyük keyif aldım, İstanbul trafiği o kadar da şikâyet edilecek bir durum değilmiş dedim. Bu sebeple büyük bir mutlulukla söylüyorum: Hoş geldin Yeni Ford Focus!