Yeni Çekicimiz F-MAX’i Tüm Dünyaya Tanıttık!

F-MAX

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) seçilen F-MAX ile dünyanın yükünü taşımaya talibiz!

Yeni çekicimiz F-MAX’i Hannover Uluslararası Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı’nda (IAA), tüm dünyaya tanıttık. Adını ilk defa bu organizasyonda açıkladığımız yeni çekicimiz F-MAX ile dünyanın en prestijli kamyon ödülü olan IToY (International Truck of the Year) ödülünü de aldık.

Ağır ticari segmentinin öncü oyuncularından biri olmaya hazırlandığımız F-MAX’i uluslararası pazarlarda Ford Trucks müşteri ve filo sahiplerinin beklenti ve taleplerini karşılayacak şekilde tasarlayarak ürettik. Türkiye dahil 5 ülkede süren saha çalışmalarında 900 şoför ve 44 filo yöneticisi ile görüşerek beklentileri doğrultusunda tasarım aşamasına geçtik. Ford Otosan Ar-Ge Merkezimiz ve İnönü fabrikamızda süren 5 yıllık tasarım, geliştirme ve üretim sürecinde 1.200 mühendisimiz görev aldı ve birçok yerli imalatçı da üretim sürecinde katkılarıyla yanımızdaydı. Konfor, teknoloji ve verimliliğin bir arada olduğu F-MAX ile 2,50 m kabin genişliği, tünelsiz orta bölgesi ve uçak tipi saklama alanlarıyla uzun yol şoförlerine kabin içi rahatlık sunuyoruz.

500 PS gücü ile Ford Trucks F-MAX, yakıt ekonomisi, düşük bakım ve işletim giderleriyle de kullanım maliyetlerini düşürüyor. Zorlu şartlarda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu güç ve performansı sağlaması amacıyla geliştirilen F-MAX’i 4 kıtada 11 ülkede toplamda 5 milyon kilometre teste tabi tuttuk. Farklı pazar koşullarına uygun olarak geliştirdiğimiz Ford Trucks F-MAX, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testleri başarı ile tamamladı.

Geleceğin teknolojilerine odaklanan Ford Trucks F-MAX, ConnecTruck kapsamında bilginin her an ulaşılabilir olmasını; kullanıcıların araçlarına, işlerine ve tüm dış dünyaya entegre olmasına da kolaylık sunuyor. Bağlantılı ilk ağır ticari aracımız F-MAX; harita destekli hız kontrolü, multimedya sistemi gibi teknolojileriyle sürücü ve filo yöneticilerinin hayatını kolaylaştırıyor.