WFL World Run 2019’da Yine Aynı Yerde, Yine Hep Birlikteyiz!

WFL World Run

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run organizasyonu bu yıl 5 Mayıs'ta yine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford desteğiyle gerçekleşecek!

Son üç yıldır olduğu gibi bu yıl da ana sponsorluğumuzla desteklediğimiz bu organizasyon bizler için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en kalabalık koşu grubunu oluşturup bir ilke imza atmıştık. Dahası koşu grubumuz dünya genelinde üçüncü olmuştu. Ama en büyük gurur kaynağımız topladığımız 63.493,55 avroluk bağışla dünyada en çok bağış toplayan ikinci takım olmamızdı.

Biz bu sene yine hep birlikte en kalabalık koşu grubunu oluşturup bu sefer birinciliğe koşmak istiyoruz. Çünkü koşamayanlar için koştukça umuttan daha fazlasına ulaştığımızı biliyoruz. Doktorların “yürüyemez” dediği David Mzee’nin, fonlanan araştırmalar sayesinde artık desteksiz adım atıyor olması umuttan daha fazlasına doğru koştuğumuzun en büyük kanıtı değil mi?

Merak edilenleriyle Wings for Life World Run

Wings for Life World Run nedir?

Wings for Life (WFL) World Run, tüm dünya genelinde aynı anda başlayan bir koşu organizasyonudur. Yarış demiyoruz, çünkü yarıştan ziyade yakalamacaya benziyor. Türkiye’deki WFL organizasyonu İzmir’de gerçekleşiyor ve bu sene de Yakalama Aracı Ford Kuga oluyor.Tüm katılımcılar hareketli finiş çizgisi Ford Kuga’ya yakalanmamak için koşuyor.

Küresel Yarış Kontrolü teknolojisi yardımıyla koşunun gerçekleştiği tüm ülkelerde sürücülerin tam olarak aynı anda hızlanması sağlanırken, Ford Kuga araçların yanından geçtiği her koşucu için yarış bitmiş oluyor. Önündeki binlerce ismi daha uzağa koşma konusunda motive eden yakalama araçlarını geçen yıllarda kullananlar arasında David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi ünlü pilotlar bulunuyor.

Koşmak için tek sebep Ford Kuga’ya yakalanmamak mı?

Tabii ki de hayır! Koşmak için asıl sebep omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak.

Nasıl bir organizasyon?

Wings for Life Vakfı tarafından 2014 yılından beri organize edilen bu koşunun en keyifli özelliği dünyanın 15 farklı lokasyonunda aynı anda başlaması. Katılımcılar bu organizasyonda yer almak için Wings for Life Vakfı fonlarına destek oluyorlar ve bu fonlar omurilik felçlilerinin yaşam kalitelerini yükseltecek, tedavilerinde umut olacak yeni yöntemlerin araştırılmasına aktarılıyor. Burada altını özellikle çizmek istediğimiz çok önemli bir nokta var: Katılım ücretlerinin yüzde 100’ü bu fonlara aktarılıyor. Organizasyon, reklam, duyuru vs. gibi maliyetler kesinlikle katılım ücretlerinden karşılanmıyor. Dünya çapında milyonlarca kişi çoğunlukla trafik ya da ev kazaları sonucu omurilik zedelenmesiyle tekerlekli sandalyeye mahkûm oluyor. Tek hedefi omurilik araştırmalarını desteklemek olan Wings for Life Vakfı, kâr amacı gütmeyen bir vakıf olarak 2005 yılından beri dünya çapında insanların hayatını değiştiren araştırma projelerine ve klinik testlere fon sağlıyor.

Bugüne kadar neler yapıldı, ileride neler yapılacak?

Anita Gerhardter (Wings for Life CEO):

“Omurilik felcini yenmek için başlatılan araştırma süreci çok uzun, ancak umut dolu. Bizler 15 ülkede bu araştırmaların yürütülmesi için fon sağlamaya devam ediyoruz. Şu an devam eden 67 projeden de ümitliyiz. Çünkü artık bir umut ışığımız var, o da David Mzee. 8 sene önce jimnastik yaparken geçirdiği bir kaza sonrasında omurilik felçlisi olan, doktorların ‘yürüyemez’ dediği David, fonladığımız araştırmalar sayesinde artık desteksiz adım atıyor. Bu hem David hem de bizim için çok büyük bir adım. David, tüm dünyadaki omurilik felçlileri için çok büyük bir umut ışığı oldu. Bu ışığı daha da parlatmak için koşmaya, insanların hayatlarında fark yaratmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.”

Destekçiler, elçiler ve katılımcılar WFL için ne dediler?

Buğra Gökçe (İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri): “Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmaların ciddi bir şekilde desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda büyük bir misyon üstlenen Wings for Life Vakfı’na huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sene de tüm Türkiye’den gelen katılımcılarla belki de 10 bin kişiyi aşarak Wings for Life World Run’ın bu ulvi amacına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için herkesi 5 Mayıs tarihinde güzel İzmir’imize bekliyoruz.”

Özgür Yücetürk (Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı): “Wings for Life World Run’a geçtiğimiz yıl Ford Team olarak Türkiye’deki en kalabalık, dünyada ise 3. büyük ekiple katılarak dünya genelinde en fazla 2. bağış toplayan takım olduk. Çalışanlarımız, bayilerimiz, tedarikçilerimiz ve sevenlerimizle hep birlikte takım ruhu oluşturarak aynı amaç uğruna koşuyoruz. Dünyada ilk ve tek olan konsepti ile bu değerli organizasyonun 4 yıldır ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz, bu yıl da desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Koşu takımı ve bağış anlamında kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Hem kurumsal çalışmalarımız hem de çalışanlarımızın gönüllü katılımı ile eğitim, sağlık, kültür-sanat ve spor gibi birçok alanda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Fatih Çintimar (Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı): “Ünlü maratoncu Halle Gebrselassie’nin çok sevdiğim bir lafı vardır: ‘Maraton koşuyorsanız ne diğer rakiplere ne de zamana karşı yarışıyorsunuzdur. Asıl rakibiniz mesafedir,’ der. Wings for Life World Run’da koşuyorsanız amacınız ne rakipleri ne zaman bariyerini ne de belli bir mesafeyi geçmektir. Asıl amacınız yardım bekleyen insanlara bir nebze olsun umut olmaktır. Herkesi 5 Mayıs’ta İzmir’e davet ediyorum.”

Ramazan Baş (TOFD Başkanı): “1983’ten bu yana omurilik felci ile yaşıyorum. Bende olduğu gibi birçok omurilik felci vakasında doktorların söylediği genel bir şey var: Yürüme ihtimalinin zayıflığı. Ama sonuçta imkânsız değil. Wings for Life World Run’a katılan milyonlarca insan da bizimle aynı düşüncede. Ben buna inanıyorum. Wings for Life’ın sarf ettiği çaba ve David Mzee’nin adım atmayı başarması, bizim için çok büyük bir umut. Önümüzde artık bir örnek var. Ve buradan bir kez daha Wings for Life Vakfı’na üstlendikleri misyon için teşekkür etmek istiyorum.”

Burcu Esmersoy (Gönüllü Wings for Life World Run Elçisi): “Dünyada binlerce insana umut olan bir organizasyonda tuzumun bulunması beni gururlandırıyor. Biliyorum omurilik felcine çözüm arayan araştırmalar, bir kişinin desteksiz adım atmasını sağladı. Küçük bir adım büyük bir umut oldu. Ne kadar fon sağlanabilirse bu umut o kadar çok kişiye ışık sağlar. Herkesi bu değerli koşuya davet ediyorum.”

Ayşe Tolga (Gönüllü Wings for Life World Run Elçisi): “Wings for Life World Run’a fiziksel olarak katılmak benim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu sene beşinci kez bu koşuda yer alıyorum. Bu koşunun bir parçası olmak benim için çok önemli. Dünyanın en önemli iyilik koşularından biri. Yani bu organizasyonda sporu kendiniz dışında başkalarının iyiliği için de yapıyorsunuz. Omurilik felci için farkındalık oluşturmak amacındayız. Ne kadar kalabalık olursak o kadar umut oluruz.”

Anıl Altan (Gönüllü Wings for Life World Run Elçisi): “Dünyada milyonlarca insanın hayatını değiştirecek çözümün ufacık bir parçası olduğumu hissetmek çok tatmin edici. Umarım olabilecek en yüksek katılımla, omurilik felcine kalıcı çözüm bulunması yolunda önemli bir adım atılmasını sağlarız.”

Kayıtlar nasıl yapılıyor?

5 Mayıs’ta yüzbinlerce katılımcının “koşamayanlar için koşacağı” küresel koşuya katılmak için etkinliğin web sitesi www.wingsforlifeworldrun.com adresi üzerinden kayıt yaptırabilir, omurilik felçlileri için siz de bir umut ışığı yakabilirsiniz.