VKV Temmuz Ayı Etkinlikleri

Ford Otosan

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, sizleri harflerin büyülü yolculuğuna çıkmaya davet ediyor.

 

‘İkinci Yeniler’ akımının öncülerinden olan, Cemal Süreya, Turgut Uyar, İlhan Berk, Edip Cansever gibi ustaların ve Cumhuriyet dönemine şiirleri ile damgasını vuran bir çok usta şairin şiirleri ve sözleri kaligrafi sanatı eşliğinde sanatseverlerle buluşuyor.

 

12 yıldır kaligrafi sanatı ile uğraşan ve Ford Otosan ailesinin bir üyesi olan, Osman Kartaler’in kişisel sergisi ‘Harflerin Büyüsü’ ilk olarak 14-21 Haziran tarihleri arasında İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür merkezinde sanatseverlerle buluştu. Büyük ilgi çeken sergi, 30 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında ise İzmit Vehbi Koç Vakfı Kültür merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sanatçının eserlerinde, çoğunlukla ikinci yeni kuşağı şairlerinin söz ve şiirlerine yer vermesinin yanı sıra Nazım Hikmet, Özdemir Asaf, Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli Kanık gibi Türk edebiyatının diğer usta şairlerinin söz ve şiirleri de yer almaktadır.