VKV Ocak Ayı Etkinlikleri

GencIzlenim4.jpg

Ford Otosan Gölcük Fabrikasında bulunan Vehbi Koç Vakfı Kültür Merkezi’nde, her ay tüm Gölcüklülere açık, ücretsiz etkinlikler gerçekleştiriliyor.

 

Genç İzlenim Karma Resim Sergisi :3 Ocak Perşembe Açılış Kokteyli saat 18:30

 

3-31 Ocak 2013 Genç yeteneklerin duygu dünyası.. Güncel hayatta edindikleri izlenimler ve esinlenmeleri ile oluşturdukları eserler izleyicilere sunuluyor. Sanatçılar renkli, dinamik ve coşku dolu dışa vurumlarıyla karışık tekniklerle oluşturdukları eserlerde yaşamın içindeki dönüm noktalarına işaret ediyorlar.

 

GencIzlenim4.jpg

 

Ülkem İçin Engel Tanımıyoruz : 11 Ocak 2013 Cuma saat 15:00-17:00

 

Koç Holding’in hayata geçirdiği “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamındaki “Engelliye Doğru Yaklaşım” Seminerleri; gönüllülere ülkemizdeki en önemli konulardan biri olan engellilerin hayat kalitesine sağlayacağımız katkının önemini vurguluyor. Onları tanıma ve doğru iletişim kurmanın, duygusal bir yaklaşım değil, profesyonel bilgi ve deneyim gerektirdiğini anlatan eğitimde engelliye yaklaşım konusunda bilgilendirilirken, “Karanlıkta diyalog, gölge, gil, tekerlekli sandalye ile yaşam” gibi çeşitli simülasyonlar” öğreniyoruz.

 

EngelTanim1 (1)Ferhad ile Şirin : 10 Ocak 2013 saat 20:00

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi olarak Ford Otosan fabrikasında çalışan işitme engelli arkadaşlarımızın hayatlarına sanatı sokmak, hayata farklı bir gözle bakmalarını sağlamak ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak için geçen sene başlayan tiyatro çalışmaları, muhteşem bir oyunla Kültür Merkezi’mizde tiyatro severler ile buluşuyor. Ford Otosan Engel Tanımaz Tiyatro Kulübü oyuncularının sergileyeceği oyunda; gerçekten inanmanın, abalamanın her türlü engeli aşmaya yeteceği anlatılıyor.

 

 

FS13.jpg

Yeni Türkü : 15 Ocak 2013 Salı saat 20:00

Halk türkülerini yeniden pop müziği ile yorumlayarak Türkiye’de önemli bir yer edinmiş olan Yeni Türkü, Kültür Merkezi’mizde sanatseverler ile buluşuyor.

 

YeniTurku2.jpg

 

Bremen Mızıkacıları : 20 Ocak 2013 Pazar saat 11:00

 

Oyunda uzun bir yolculuğa çıkan yaşlı bir eşeğin yolculuğu sırasında başından geçenler anlatılıyor. Eşek bu yolculukta kendisi gibi yaşlandığı için kovulan köpek, kedi ve horozla tanışıyor. Dört arkadaşın hayallerini gerçekleştirmek için yaptıkları planları anlatan oyunda dostluk ve unun için hep birlikte olmanın önemi vurgulanıyor.

 

Bremen3.jpg