VKV Mart Ayı Etkinlikleri

Moğollor

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür Merkezİ Mart ayında tüm sanatsever yetişkin ve çocukları mutlu edecek etkinliklerle dolu! Gelin bu ayın kültürel etkinliklerine hep birlikte göz atalım.

Dördüncü sezonunu yaşayacak olan Ford Otosan Engel Tanımaz Tiyatro Grubu, iki önemli Türk yazarın iki önemli oyununu sahneliyor. 27 Ekim saat 20.00’de Güngör Dilmen’in “Deli Dumrul” adlı oyunu, gerçek sevginin değerini anlatırken, Haldun Taner‘in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyunu biri dürüst diğeri üçkağıtçı iki arkadaşın maceralarını seyirci ile buluşturacak.

6 Mart Cuma akşamı, Seçil Mutlu’nun yazıp yönetip oynadığı, şiddetin çemberindeki iki farklı kadının yaşamından kesitleri konu alan Kurdele Ya Da Artı Sonsuz adlı oyun, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında kültür merkezimizde tiyatroseverlerle buluşacak.

29 Mart saat 11.00’de Uygur Tiyatrosu’nun Çocuk Ülkesi adlı oyunu minik sanatseverlerle buluşuyor. Çocuk Ülkesi kimsenin nerede olduğunu bilmediği, büyüklerin çocuklara karışmadığı ve çocukların diledikleri gibi yaşayabildiği büyülü bir ülkedir. Çocuk Ülkesine gitmenin tek yolu yaramaz bir çocuk olarak senede bir defa gelen Çocuk Treni’ne binmektir. Arkadaşlarıyla bu Çocuk Ülkesi’ne gitmek için hırsla yaramazlık yarışına giren afacanlardan hangisi bu isteğini gerçekleştirebilecek acaba? Maceraya ortak olmak isteyen tüm minik seyircilerimizi oyunumuza bekliyoruz.

Mart ayı konserlerimizde Moğollar’ı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kariyerelerine bir çok albüm ve ödülle devam ederken bir taraftan da Anadolu Pop tarzının oluşmasını sağlayan Moğollar, nice yaşanmışlıkları ve öyküleri anlattıkları müzikleriyle tüm sanatseverlerle 10 Mart Salı günü, saat 20.00’de kültür merkezimizde buluşacak.

Müzik dolu bir başka etkinliğimizde zamanda yolculuk yapmaya hazır olun… 27 Mart saat 20.00’de Gölcük Kaymakamlığı Gölcük Belediyesi Huzurevi sakinlerinin, geçmişten günümüze hayatlarında, hayatlarımızda iz bırakan Türk Sanat Müziği eserlerini Fuat Gürlük yönetiminde oluşturdukları koroyla yorumlayacakları bu yaşanmışlık dolu konsere tüm müzikseverleri bekliyoruz.

Mart ayı fotoğraf sergilerimizden biri olan Doğa’nın Rengi, TEMA Vakfı Tarafından, Orman Haftası nedeniyle düzenleniyor. Kocaeli’nin doğal güzelliklerini konu edildiği resim sergisine 16 Mart – 15 Nisan arası tüm toprakseverleri bekliyoruz.

Kadınlar Çektiklerini Sergilediler, 6 Mart – 16 Mart arası ziyaret edebileceğiniz, bir diğer resim sergimiz. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği kadın üyelerinin, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında hikayelerini paylaştıkları bu anlamlı sergiye tüm fotoğrafseverleri bekliyoruz.