Uzaklarda Aramayın, Mutluluk Hayatın “Minik” Detaylarında!

Dünya Mutluluk Günü

Nice şiirlere, şarkılara, filmlere, kitaplara konu olmuş, insanın belki de tüm yaşamı boyunca aradığı bir duygu; mutluluk. Onu bulmak için kimimiz okyanuslar aştık, kimimiz de bir paket çikolata açtık. Birleşmiş Milletler tarafından 2013 yılından itibaren 20 Mart olarak belirlenen Dünya Mutluluk Günü, tüm dünyada insanların mutluluğun önemini fark etmesi için başlatıldı. Aslına bakarsanız mutluluk hayatın tüm küçük detaylarında saklı…

İşte, hayatımıza biraz daha dikkatli baktığımızda hemen bulacağımız yedi küçük mutluluk sırrı:

  1. Baharın gelişini müjdeleyen ilk çiçeği görmek

Baharın gelişi hepimizin içini kıpır kıpır eder. Doğanın uyanışının habercisi çiçekler her yerde açarken, baharın geldiğini müjdeleyen o ilk papatyayı görmek bizi mutluluğun her yerde olduğunu hatırlatan küçük bir mucize.

  1. Akşam yemeği için bir şey diyemeyiz ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğu kesin!

Şairler bile kahvaltı üzerine şiir yazıyorsa, kahvaltının mutlulukla kesin bir ilgisi var! Özellikle hafta sonu sevdiklerimizle, ailemizle yaptığımız uzun ve keyifli kahvaltıların yerini ne tutabilir ki hayatta? İşte mutluluk için en lezzetli sebep.

  1. Günün koşturması içerisinde düşüncelerinizle boğulmuşken, küçük bir çocuğun size sebepsizce gülümsemesi

Dünyanın en masum yaratıklarıdır çocuklar. Onlar yargılamaz, sormaz, istediklerini yapmaktan çekinmez. Siz belki de en kötü gününüzde olsanız bile, onu sımsıcak gülümsemesinden, size gelip sarılmasından alıkoyamazsınız. Mutlu olmak için içinizdeki çocuğu da korumayı unutmayın.

  1. Stresli bir günün ardından kulaklıkları takıp müzik dinlemek, hatta belki de aynanın karşısında dans etmek

Öyle mükemmel figürler bilmenize gerek yok. Kulaklıklarınızı takıp aynanın karşısına geçtiniz mi dünyanın en iyi dansçısı sizsiniz. Hatta dans edip etmemek de size kalmış, müzik ruhun gıdası değil mi sonuçta?

  1. Güneşin doğuşuna ve batışına şahit olduğumuz o anlar

Mutluluk küçük detaylarda diyoruz ya, işte tam da bunu kastediyoruz. Yeni bir güne başlamanın ve bir günü daha bitirmenin heyecanı belki de güneşin doğuşu ve batışına rast geldiğimiz o anlarda saklı.

  1. Sevdiklerimize her an onları sevdiğimizi söyleyip, sarılmak

Etkisi bilim adamlarınca bile kanıtlanmış bir mutluluk ilacı; sarılmak. Değerini bildiğimiz her an, her yerde mutlu olmanın bedava yolu. Bizim için önemli insanlara onları ne kadar sevdiğimizi her an belirtmek ise, hem kendimizi hem de onları mutlu edecek. Ne demişler? Mutluluk bulaşıcıdır. 😊

  1. Çikolatanın mutluluğun yenilebilen hali olduğunu söylemiş miydik?

İster kutu kutu yiyin, ister sıcak halde lıkır lıkır için. Zor anlarımızda koştuğumuz, ağzımıza attığımız ilk lokmada yüzümüze yayılan gülümseme hissine karşı koyamayacağımız büyülü yiyecek! Mutluluğu bulmanın en kolay, en ulaşılabilir, en tatlı yoludur çikolata.