TÜSİAD SD2 Programı Kapsamında Teknoloji Tedarikçimizle Eşleştik!

TÜSİAD

TÜSİAD’ın düzenlediği Sanayide Dijital Dönüşüm Hızlandırma Programı (SD2) ile mikro, küçük ve orta ölçekli Türk teknoloji tedarikçileri ile sanayiciler buluşuyor ve birlikte çalışma imkânı buluyor.

Üretim, yapı malzemeleri, lojistik, otomotiv, sağlık, tekstil ve gıda gibi sanayi kollarından şirketler, kendi bünyelerinde yaşadıkları ve çözmek istedikleri birer problemi TÜSİAD’ın programına ilettiler. Biz de Ford Otosan olarak fabrika robotlarımızda oluşan plansız duruşları azaltmaya yönelik geliştirdiğimiz önkestirimsel bakım problemimiz ile programa katıldık.

Teknoloji tedarikçileri ise TÜSİAD’ın programına başvuran problemleri –kime ait olduklarını bilmeden– inceleyerek seçtikleri bir probleme başvuruda bulundular. 2 ay süren başvuru sürecinin ardından tedarikçi adayları TÜSİAD ve bağımsız değerlendiriciler aracılığı ile incelendi ve puanlandı. Çıkan sonuçlar teknoloji kullanıcısı sanayiciler ile paylaşıldı. Ford Otosan olarak bizim özkestirimsel bakım problemimizi ele almak isteyen 16 firmayı 5’e düşürdük. Buradaki en önemli kriterimiz TÜSİAD’ın programının da amacı doğrultusunda başvuruda bulunan teknoloji tedarikçilerinden özellikle Türk olanlarla çalışmak istememizdi.

20-21 Eylül tarihlerinde Dijital Dönüşüm, Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Üretim ekiplerimiz ve CDO’muz Hayriye Karadeniz; seçilen 5 firma ile birebir görüşmeler yaparak gelişmiş analitik ve makine öğrenmesi konularında uzman Organon Analytics ile eşleşme sağladılar.

Program kapsamında birçok farklı konuda çalışmalar yapan tedarikçi firmalar ile de tanışma fırsatı bulan ekiplerimiz, tedarikçi ekosistemimizi geliştirmek üzere girişimlerde bulundu. CDO’muz Hayriye Karadeniz, “Böylelikle ekosistemimizdeki analitik yetkinliği olan firma sayımızı artırıyor ve ileri analitik projelerimizde kullanmak üzere bilgi birikimimizi geliştiriyoruz. Ayrıca her an beraber çalışabileceğimiz ekipleri de tedarikçi ekosistemimize kazandırıyoruz,” sözleriyle TÜSİAD SD2 Programı’nın kazanımlarını dile getirdi.

Hedefimiz, 30 Kasım 2018 tarihine kadar Organon Analytics ile bir ön ürün çıkartıp çözüm dosyamızı sunarak yarattığımız değeri TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni’nde tüm Türkiye’ye duyurmak!