Türkiye’nin Mühendislik İhracatı Lideriyiz!

Ford Otosan

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge öncüsü olarak mühendislik ihracatı lideri olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Yüksek mühendislik seviyemizle ihracat rakamlarımız büyüyor

2015 yılında gerçekleştirdiğimiz 80 milyon dolarlık mühendislik ihracatıyla, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasında “Mühendislik Hizmetleri” kategorisinde birincilik ödülünü kucakladık.

Son 5 yılda dünyaya 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihracatı gerçekleştirmemizin arkasındaki gizli güç: Sahip olduğumuz yüksek mühendislik seviyesi! Bu güç, Türkiye’nin ihracat lideri ve en büyük 2. sanayi şirketi olmamızı sağlamanın yanı sıra adımızın yanına altın harflerle “sektörün patent lideri unvanı”nın yazılmasını da sağladı.

“Mühendislik çalışmalarımızla yerel ve global anlamda büyük başarılara imza attık.”

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, mühendislik ihracatı lideri olmamıza dair; “Türkiye otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip şirketi olarak sadece ürün değil, aynı zamanda mühendislik ihracatı ile de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Neredeyse kuruluşumuzdan bu yana gerçekleştirdiğimiz mühendislik çalışmalarımızla yerel ve global anlamda büyük başarılara imza attık. Ford Otosan olarak kendi ürettiğimiz ürünlerin yanı sıra Ford’un global ürünlerinin geliştirilmesinde de önemli rol oynuyoruz. Ford’un ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motor ve motor sistemleri için küresel mühendislik merkeziyiz. Ford’un global tüm hafif ticari ve binek araçlarının, başta dizel olmak üzere motor ve güç aktarma sistemlerinin tasarım ve mühendisliği için destek merkezi konumundayız. Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile teknoloji ihraç ediyoruz. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, Ecotorq motorlarının üretimi için JMC firması ile motor dahil olmak üzere komple kamyon üretimi için teknoloji lisans anlaşması imzaladık. Yüzde 100 yerli mühendislik gücü ile geliştirilen çekici, kamyon ve Ecotorq motorlarımız Çin pazarı için Çin’de üretilecek ve satılacak. 1.500 Ar-Ge mühendisimizle sadece Türkiye’de değil, tüm potansiyel ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. İhracat ve Ar-Ge gücümüzle Türkiye ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulunarak geçmişten bugüne katettiğimiz ihracat başarılarına değindi.

Türkiye’nin mühendislik ihracatı lideri olarak dünyayı mühendislik teknolojilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.