Türkiye’nin İhracat Şampiyonuyuz

slider

Dünyanın 83 ülkesine yaptığımız ihracatla üst üste 6. kez otomotiv sektörünün, üst üste 2. kez ise Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmak gerçekten bir başka gurur!

Türkiye ve Sektör İhracat Liderliğimizi Koruyoruz

83 ülkedeki insanları ortak bir noktada buluşturmak için Ford Otosan ailesi olarak el ele verdik, hem Türkiye ekonomisine değer kattık hem araçlarımızın gücüyle insanların hayatına…

2016 yılında ürettiğimiz 257.246 aracı dünyanın 5 kıtasındaki 83 ülkeye ihraç ederek, 3,9 milyar ABD doları ihracat gerçekleştirerek Türkiye ve sektör ihracat liderliğimizi koruduk. İhracat liderliğini kazandığımız bu rakam ile ülkemizdeki toplam ticari araç ihracatının %65’ini tek başımıza gerçekleştirdik.

Ne mutlu ki ihracat liderliğimizle İsveçli bir balıkçıyla Tunuslu bir çiftçinin, Macar bir organizatörle Dubaili bir çiftçinin, Hong Konglu bir fırıncıyla İtalyan bir terzinin ortak noktasıyız.

Ford’u Avrupa’da Ticari Araç Liderliğine Taşıdık

Biz işini seven büyük bir aileyiz. Gölcük,Yeniköy ve İnönü fabrikalarımızda ürettiğimiz araçlar ile Avrupa’nın dört bir yanındaki insanların ortak noktası olmayı başardık. 2012 yılında 7. sırada olan Ford Motor Company ticari araç satışları, Avrupa’da 2015 yılı itibarıyla 1. sıraya yükselme başarısını gösterdi.

Avrupa ticari araç pazar lideri unvanını kazanmamızın arkasında üstün kaliteli ve müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan Transit modellerimiz büyük rol oynuyor. Ford Otosan olarak Ford’un Avrupa’da sattığı tüm ticari araçların %71’ini, Transit modellerimizin ise %81’ini üretiyoruz.

Tüm çalışanlarımızla birlikte ihracat şampiyonluğumuzu koruyarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam etmek dileklerimizle…