Türkiye’nin En Değerli Otomotiv Markası Olduk!

Türkiye’nin En Değerli Otomotiv Markası Olduk!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in hazırladığı “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesinde ilk 10’a giren tek otomotiv markası olduk! Geçen yıldan bu yana marka değerimizi yüzde 11 oranında artırarak listeye girmeyi başardık!

Bu yıl 11. kez düzenlenen “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Türkiye 100” listesinde marka değerimizi de artırarak, ilk 10 şirket arasına giren tek otomotiv markası olduk. Üçüncü kez üst üste sürdürdüğümüz ihracat şampiyonluğumuzla ayrıca Türkiye’nin en büyük 2. sanayi şirketi olmaktan da mutluluk duyuyoruz. İngiliz Brand Finance şirketinin yaptığı değerlendirmeye göre ayrıca marka değerimiz de yüzde 11’lik artışla 878 milyon dolara ulaştırarak bu alanda da başarı gösterdik ve “Türkiye’nin en değerli otomotiv markası” olma unvanımızı da koruduk.

Haydar Yenigün: “Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ford Otosan olarak, otomotiv ve taşımacılık teknolojilerinin geleceğinde söz sahibi olmak için yüksek Ar-Ge ve mühendislik gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl gerek üretim gerekse de satış ve ihracat alanında önemli rekorlar kırdık. 2017’de şirketimizi üst üste 3. kez Türkiye’nin ihracat şampiyonluğuna taşırken, otomotiv sektöründe de 7.kez üst üste ihracat liderliğimizi sürdürdük. Elde ettiğimiz bu başarıların sonucunda ‘Türkiye’nin En Değerli Otomotiv Markası’ olduk. Ford Otosan olarak, ‘Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi’ olma vizyonumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”