Toplumsal Yatırımlarımıza Yenilerini Kattık!

Gölcük

Toplumsal kalkınma ve sürdürülebilir büyümenin ancak paralel bir şekilde anlam kazandığının farkındalığıyla varlığımızı sadece ülkemizin lider otomotiv şirketi olarak değil; sanattan spora, eğitimden sağlığa tüm toplumsal konularda verdiğimiz desteklerle sürdürüyoruz.

Tüm paydaşlarımız için tutkuyla değer üretirken; içinde bulunduğumuz, bir parçası olduğumuz toplumun sürdürülebilir kalkınmasını destekleyecek faaliyetlere imza atıyoruz. Bu doğrultudaki adımlarımızın en yeni örneklerini geçtiğimiz günlerde Gölcük’te hayata geçirdik.

2001 yılında üretime başladığımız fabrikamızın bulunduğu Gölcük’e değer katacak toplumsal yatırımlar kapsamında Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hizmet kalitesini artıracak yeni diş ünitesinin oluşturulmasını ve polikliniğin yenilenmesini sağladık. Ayrıca Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Kuyumculuk Atölyesi’ni gerçekleştirdik.

Tesislerin açılışı için düzenlenen iki ayrı törene İnsan Kaynakları Direktörümüz Ali Rıza Aksoy, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Müdürümüz Aysu Şengül, Sağlık-Hijyen-Ergonomi Yöneticimiz Gürsel Gökmen, Sağlık Memurumuz Evrim Çimber, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ümran Ceyhan, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz,  Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, Gölcük Kuyumcular Dernek Başkanı Naim Gürel, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Mürsel Durmaz, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Mustafa Serkan Şener, Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Zehra Coşkun Salih, hastane personeli, halk eğitim merkezi öğretmen ve kursiyerleri katıldı.

İnsan Kaynakları Direktörümüz Ali Rıza Aksoy, “Özellikle şunu çok iyi biliyoruz ki, Ford Otosan olarak elde ettiğimiz başarıların ve tecrübe birikimimizin kaynağında insan kaynağımız yatıyor. Çalışanlarımızın yaşam kalitesini ve çalışma koşullarını iyileştirmek üzere kurum içerisinde gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Ancak şunu da gözden kaçırmamak gerektiğine inanıyoruz: Gölcük hem bizim hem de çalışanlarımızın evi… Dolayısıyla çalışanlarımıza ve komşularımıza katkı sağlayacak toplumsal yatırımlar yapmayı çok önemsiyoruz,” sözleriyle şirketimizin toplumsal yatırımlara verdiği öneme dikkat çekti.

Kamu ve özel sektör arasındaki iş birliğini önemi

Açılışını gerçekleştirdiğimiz her iki projede de bir kamu kurumuyla yaptığımız iş birliğinin altını çizen Aksoy, “Kamu imkânlarıyla hayata geçirilen yapıların geliştirilmesi, değişen ve sonradan ortaya çıkan ihtiyaçlara göre güncellenmesi konusunda bizim gibi şirketlerin sorumluluk üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda da sektördeki liderlik rolümüzü örnek oluşturacak çalışmalarla pekiştirdiğimize inanıyoruz,” diye konuştu.

Bölge halkı için fayda sağlamayı hedefliyoruz

Ali Rıza Aksoy, yeni tesisler için ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Deneyimli ve farklı alanlarda uzmanlığa sahip diş hekimlerinden oluşan kadrosuyla bölge halkına çok değerli hizmetler sunma potansiyeline sahip Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ciddi bir diş ünitesi açığı bulunuyordu. Bu ihtiyacı görerek, hizmet kalitesini üst seviyeye çıkaracak bir diş ünitesi oluşturulmasını ve polikliniğin yenilenmesini sağladık. Çalışanlarımızın yüzde 80’inin de hizmet aldığı bu hastanedeki altyapı eksikliğini kapatacak bu çalışmayla birlikte tüm bölge halkı için fayda sağlayacağımızı umuyoruz. Ford Otosan olarak bugüne kadar çalışanlarımız için hayata geçirdiğimiz pek çok projede Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden büyük destek aldık. Her iki taraf açısından da çok verimli bir çalışma pratiği kazandık.

Bu süreç içerisinde Halk Eğitim Merkezi’nde bir Kuyumculuk Atölyesi’ne ihtiyaç olduğunu öğrendik. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bugüne kadar bize büyük bir özveriyle ve karşılıksız olarak sunduğu desteğe mütevazi bir teşekkür sunmak amacıyla bu atölyenin hayata geçirilmesinin sorumluluğunu üstlendik.”