Ticari Araçlarımızın Öncüsü Ford Model TT, 100 Yaşında!

slider

Birlikte ticari hayatın hızına yetiştiğimiz Ford Model TT, 100 yaşına girdi.

Ne mutlu bize ki ürettiğimiz ilk ticari araç modeli olan ve dünyanın en çok satan araçları arasında yer alan, günümüz ticari araçlarının da öncüsü olan Ford Model TT’nin doğum gününü Avrupa’daki ticari araç pazarı liderliğimizle birlikte kutluyoruz.

O, Bir Başarı Hikâyesinin Kahramanı

Yük taşımak üzere tasarladığımız araç olarak 100 yıl önce doğan Model TT, otomotiv sektöründe bir başarı hikâyesinin temsilcisi. Bugün, en çok kullanılan ticari araç modellerimize öncülük eden 1 tonluk Model TT’yi yük taşımak için tasarlanan daha kuvvetli şasi ve gövdesiyle ilk kez ABD’de pazara sunmuştuk. Model T’den daha uzun olan, ayrıca sürücü ve yolcu için tasarlanmış kabiniyle Model TT, henüz marş motorunun icat edilmediği dönemlerde krank miline hareket vermek için kullanılan krank kolu ile çalıştırılıyordu.

Gelişen teknolojilerle birlikte Model TT tüm Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier ve Ranger modellerimizi sizinle tanıştırmamızda öncü oldu.

Ford’un Ticari Araçlardaki Başarısında En Önemli Oyuncuyuz

Transit modellerimizin %82’sini üreten Ford Otosan ailesi olarak Ford’u %13,4 pazar payı ile Avrupa’da ticari araç liderliğine taşıyan baş mimarlardan biri olmak ayrı bir gurur veriyor. Avrupa ticari araç pazarında 2012 yılında 7. sırada olan Ford’un, 2015 yılı itibarıyla 1. sıraya yükselerek Avrupa ticari araç pazar lideri unvanı kazanmasında ve bunu devam ettirmesinde Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda ürettiğimiz üstün kaliteli ve müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan Transit modellerimizin payı büyük.

Avrupa’da Satılan Transit Modellerinin %82’sini Üretiyoruz

Ford’un Avrupa’da sattığı tüm ticari araçların %71’ini, Transit modellerinin ise %82’sini üreterek, geçtiğimiz yıl 3,8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik ve “Türkiye ihracat şampiyonu” unvanını elimizden bırakmadık. Bu arada sadece Türkiye’ye değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil potansiyel ihracat pazarlarının tamamına rekabetçi ürünler sunabilmek için tüm mühendislik gücümüzle ileri ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. 2016 yılında Türkiye’deki ticari araç ihracatının %65’ini tek başımıza gerçekleştirirken, Türkiye’deki toplam ticari araçların ise %62’sini ürettik.

Nice 100 yıllara Model TT, doğum günün kutlu olsun!