Teşekkürler Ford Otosan!

Haydar Yenigün
Yazarlar

Haydar Yenigün Genel Müdür

Değerli çalışma arkadaşlarım,

Bütün dünyada olduğu gibi bizler de pandemiye karşı genel önlemler kapsamında bir süredir evlerimizdeydik. Bu süre zarfında yaşananlar hepimizi derinden etkiledi.

Bazılarımız çalışmaya devam ediyoruz, bazılarımız günlük rutinlerini bu yeni durum içinde yeniden düzenledi. Ancak madalyonun diğer bir tarafında içimizde var olan, ancak günlük rutinlerimizde ortaya çıkarma fırsatı bulamadığımız şeyler var…

Büyük bir minnet duygusu içindeyim. Her gün internet üzerinden yaptığımız canlı sohbetlerimizde dile getirmiş olmama rağmen, söz uçar yazı kalır diyerek siz değerli çalışma arkadaşlarıma buradan da bir kez daha teşekkür etmek istedim. Teşekkür edecek o kadar önemli, o kadar güzel kazanımlarımız var ki.

Ford Otosan olarak paydaşlarımızın da desteğiyle hızla aksiyona geçerek ve gönüllülük esasıyla üretim ve dağıtımını yaptığımız yüz siperliği, aerosol box ve koruyucu tulumlarla sağlık çalışanlarına verdiğimiz destek ve dokunduğumuz hayatların yanı sıra adım adım iyileşmemiz için hizmet ve servislerimizde sunduğumuz kolaylıkları hepiniz biliyorsunuz. Burada özellikle vurgulamak istediğim ise bizim yürüdüğümüz yolda varlıklarını her anlamda hissettiğimiz büyüklerimize, emekli Ford Otosanlılara gösterdiğimiz vefa…

Bir salgın mücadelesi içinde çeşitli çekincelerle başladığını bildiğim bu projenin şekillenmesi, hayata geçmesi ve alınan geri bildirimlerin duygu yoğunluğu; ne kadar doğru bir adım atıldığının, ortak kültürümüzün ne kadar içimize işlediğinin bir kanıtı. “Bundan daha fazla duygulanamam” dediğim noktada ise bu hareketimizin gerek yerel gerek global şirketlerce de ilham alınarak uygulandığını duyduğumda hislerin sınırsızlaşabileceğini, sonsuzlaşabileceğini bir kez daha yaşadım.

Bu, o kadar özel bir konu ki…

Bildiğiniz üzere 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasının yasaklandığı bir dönem geçirmekteyiz. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan; bilgiye belki bizler kadar hızlı ulaşamayan; sosyalleşmeye, düşünüldüklerini hissetmeye, bir hal hatır sorulmaya gereksinim duyan bir kesim. Değerli çalışma arkadaşlarım bu ihtiyacın sesi oldular. Onların “eller çok olunca yük hafiflermiş, gelin emekli büyüklerimizin yüklerini hep birlikte hafifletelim” çağrısına 124 gönüllü arkadaşımız geri döndü. Sesimiz çoğaldı.

Eş zamanlı olarak 65 yaş üstü emeklilerimiz tek tek arandı ve kendilerine projemizle ilgili bilgi verildi. Bu süreçte evde kalmalarının ne kadar önemli olduğu hatırlatıldı ve ihtiyaçları soruldu. 113 emekli büyüğümüz bir gönüllü arkadaşımız tarafından aranmak istediğini iletti. Büyüklerimiz ile gönüllülerimiz eşleştirildi.

İşte bundan sonrası insan olmanın tanımını yeniden yaptırtan kısım. İnsan düşünen bir varlıktır. Diğer canlılardan farkımız bu mu? Hayır.

Gönüllü arkadaşlarımız projenin başında büyüklerimizden gelebilecek taleplere nasıl cevap vereceklerini öğrendiler. Şirket psikoloğumuzun yönlendirmeleriyle “yaşlı psikolojisini” ve karantina döneminde onları hissettikleri endişe ve kaygılardan nasıl uzaklaştırabileceklerini öğrendiler.

Telefonun diğer ucundaki her ses anı dolu, şükran dolu, bilgelik doluydu. İletişim o kadar önemli ki. Siz telefonun bir tarafındasınız ve karşınızda sizin yürümekte olduğunuz yolu yürümüş, o yolu sağlamlaştırmış, bugün sizin daha ileri yürümenize imkân tanımış büyüklerimizle onlara destek olmak için konuşurken, aslında büyük bir de hayat öğrenimi kazanıyorsunuz.

Şu kısa zamanda o kadar değerli anılar biriktirdik ki her birini tek tek yazmak, paylaşmak istesem de projenin gerçek kahramanları kadar içten bir şekilde aktarmam imkânsız. Bu yüzden hem gönüllülerimizden hem de büyüklerimizden gelen mesajlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sosyal mesafeye azami derecede dikkat ettiğimiz bu dönemde mesafelerin fiziksel olmadığını; kalplerimizin nerelere ulaşabileceğini; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun denize atılan bir taş parçasının etrafından yayılan dalgalar gibi büyüdüğünü görmek, yaşamak, tanık olmak inanılmaz.

Bu duygu tufanını bizlere yaşatan tüm gönüllü çalışma arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, emekli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Teşekkürler!