“Tek ve Çok” Sergisiyle Nesnelerin Dünyasına Yolculuk!

tek ve çok

Türkiye’nin üretim ortamı tarihine yolculuk edeceğiniz bir serginin ziyaretçisi olmak ister misiniz? 80’lerden çıkıp gelen “Tek ve Çok” sergisi, Türkiye’de 1955-1995 döneminde adım adım gerçekleştirilen sanayileşme hareketi sonucu ortaya çıkan nesneleri farklı bir bakış açısıyla derleyen bir sergi olarak 6 Eylül-13 Kasım tarihlerinde sizi SALT Galata’da eşyaların dünyasına çağırıyor.

Türkiye’nin 80’lerin ortasında karma ekonomiden serbest ekonomiye hızlı geçiş sürecinin eseri olan nesnelerden derlenen sergide; otomotiv, beyaz eşya, mobilya, oyuncak, kırtasiye, giyim, tekstil, gıda, züccaciye ve temizlik endüstrilerinden birçok nesnenin geçmişine gideceksiniz. Model araçlarımızla Ford Otosan tarihinin derinliklerine gideceğiniz sergide Anadol STC 16 aracımız, Anadol test görüntüleri, Anadol Böcek ve üretime yönelik hikayelerimiz sizi bekliyor.

Siz de Türkiye’deki üretim tarihine başka bir açıdan bakmak için “Tek ve Çok” sergisine gelin, eşyaları başlı başına değerlendirmeniz konusunda size ışık olacak bir yolculuğa çıkın. Ayrıca sergi süresince ev içi ürün çizimlerinin yer aldığı masada, kendi özgün kopyalarınızı üretin, konuşma ve film gösterimlerine katılın.